De boodschappen
4 vrije uitloop eieren (kamertemp.)
100 gram fijne kristalsuiker
snufje zout
90 gram bloem, gezeefd
10 gram maizena, gezeefd
1 theelepel citroenrasp
1/2 l slagroom + 4 eetlepels suiker
vers fruit naar keuze
hagelslag of amandelschaafsel
Eindelijk weer terug in Holland is er nog maar 1 ding dat we willen bakken: een ouderwets Hollandse slagroomtaart. We gebruiken hiervoor het recept voor kapsel (superluchtig beslag) van de Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp. Zie Cees Holtkamp himself een slagroomtaart maken. Onze taart is naar eigen idee opgemaakt, de kids kozen voor hagelslag.
Met een lading vers zomerfruit erin en erop is deze taart niet te weerstaan! Met de slagroom en hagelslag erop is het wel een calorieënbom. Maar je bent het waard en het is tenslotte de afsluiter van onze Europese baktour!
We hebben een geweldige tijd gehad met het maken van alle baksels uit alle 27 Europese Unie landen maar verwacht de eerste weken geen gebak op snazzie :)
Zo maak je een Nederlandse Slagroomtaart
Verwarm de oven op 180°C
Wij gebruiken nectarine; peer, ananas en druiven als fruitvulling. Te laat horen we van Cees dat je geen ananas of kiwi als vulling moet gebruiken omdat het teveel vocht afgeeft in de slagroom. Als decoratie kan het wel prima.