Boodschappenlijstje
75 gram zachte boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
125 gram Zeeuwse bloem
¼ theelepel bakpoeder
poedersuiker, om te bestrooien
rood en rose rolfondant
eetbare zwarte schrijfstift
eetbare goudverf
een keukenpenseeltje
een satéstokje
een draken koekuitsteker
Zoals elk jaar met Chinees Nieuwjaar bakken we koekjes met de monstertjes. Dit jaar is het Jaar van de Draak volgens de Chinese sterrenbeelden dus draken worden het, in de chinese gelukskleuren, rood, donkerroze en pastelroze. Om onze draken extra mooi te maken geven we ze gouden accenten met eetbare verf. De stipjes lukken het mooist met een satéstokje ;))
Zo maak je Drakenkoekjes
Maak het koekjesdeeg met ons recept dat je kunt downpoaden en printen en zet het een nacht in de ijskast
Neem het deeg uit de ijskast.
Kneed het kort door.
Rol het uit tot 1 cm dikte.
Steek er draken uit.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Schuif de koekjes 30 minuten in de ijskast.*
Bak ze in +/- 10 minuten lichtbruin.
*Verwarm de oven voor - tegen het einde van de 30 minuten koelen - tot 175°C
Laat de koekjes eerst afkoelen op de plaat en dan op een rooster.
Rol het rolfondant dun uit met een deegroller.
Steek er rode draken uit met een koekuitsteker.
Steek roze draken uit, dat zijn ook gelukskleuren.
Maak oogjes met een eetbare stift.
Versier de draken met eetbare goudverf.
Laat de verf even goed drogen.
Dan gaan we eerst thee zetten in ons mooie serviesje.
We vullen de rode envelopjes en het feestje kan beginnen!
Gelukkig Chinees Nieuwjaar! - Xin Nian kuai Le!