De boodschappen voor +/- 15 grote cookies
150 gram boter
80 gram lichtbruine suiker
80 gram fijne kristalsuiker
225 gram bloem
snufje zout
1 groot vrije uitloop ei
2 theelepels vanille essence
7 gram bakpoeder
200 gram chocolade
Heel Amerika is er groot mee geworden, chocolate chip cookies met een glas melk erbij als late avond- of na-schoolse snack. Dit vintage recept is erg lekker, snel klaar, supermakkelijk te maken en de cookies lukken altijd. Wat willen we nog meer? Snel proberen!
Zo maak je Chocolate Chip Cookies
Doe de boter met beide suikers in een kom.
Mix de boter en de suikers samen romig.
Doe het ei erbij en mix het door het botermengsel.
Voeg de theelepel vanille toe, mix even door.
Verwarm de oven voor op 190°C en leg bakpapier op twee bakplaten.
Zeef in kleine beetjes de bloem & bakpoeder bij de mix en roer het door elkaar.
Schep de stukjes chocola gelijkmatig door het koekjesdeeg.
Schep met een afstandje hoopjes beslag op de bakplaat, hoe meer beslag hoe groter de cookies.
Bak de cookies (afhankelijk van de grootte) in 8-12 minuten mooi goudbruin.
Laat ze een paar minuten harden op de bakplaat, leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.
Chocolate chip cookies horen aan de buitenkant bros te zijn maar taai in het midden, dan zijn ze het lekkerst!