De boodschappen
50 ml zonnebloem olie
200 gram bruine basterdsuiker
1 vrije uitloop ei, losgeklopt
250 ml karnemelk
250 gram volkoren meel, gezeefd
5 gram bakpoeder
2 theelpels koekkruiden
1 theelepel vanille essence
200 gram rabarber
200 gram appels en 55 gram walnoten
1 eetlepel rietsuiker
¼ theelepel kaneel + ¼ nootmuskaat
Zo maak je 12 gezonde volkoren cupcakes met appel, rabarber & walnoten
Schil en snij de appel in blokjes.
Snij de rabarber in stukjes.
Meet de hoeveelheid olie af.
Klop met een garde het ei los.
Meet de karnemelk af.
Hak de walnoten met de staafmixer.
Doe suiker & kaneel in een glas.
Verwarm de oven voor tot 180°c en zet 12 papieren vormpjes klaar in een muffin-bakblik.
Rasp nootmuskaat bij de suiker & kaneel, roer het door elkaar.
Klop in een grote kom olie, bruine suiker, losgeklopt ei en karnemelk samen.
Vouw er bloem, vanille, appel, bakpoeder, rabarber en walnoot in.
Schep beslag in de vormpjes, strooi er de gekruide suiker over.
Bak de muffins in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Geef stijfgeklopte mascarpone/slagroom bij de muffins.