De boodschappen voor vanille botercrème
125 gram boter (kamertemperatuur)
200 gram poedersuiker
15 ml warme melk of water
1 zakje vanillesuker
We maken botercrème in drie alcoholische smaken: Advocaat, frambozenlikeur en Amaretto/koffie. Eten er kids van de cupcakes laat dan de alcohol weg. Op de download vind je meer alcohol-vrije suggesties.
We beginnen vanuit een witte vanille botercrème
Mix de boter luchtig, zeef de poedersuiker erbij en mix het door de boter.
Begin langzaam, mix dan op de hoogste stand tot de suiker is opgenomen.
Voeg de melk en vanillesmaak toe, blijf kloppen tot de mix weer romig is.
Voeg wat extra melk of water toe als de crème te dik is. Is het juist te dun mix er dan extra suiker door.
Verdeel de botercrème over drie bakjes.
Schep een kuiltje in de cupcakes met een lepel.
Roer een eetlepel advocaat door de crème.
Vul de cupcakes met de advocaat-crème.
Zeef vier eetlepels frambozenjam zodat de pitjes eruit zijn.
Roer de jam en een scheutje frambozen-likeur door de botercrème.
De crème smaakt naar frambozen en heeft een mooi kleurtje.
Roer eerst de Amaretto door de botercrème.
Maak dan 50 ml espresso koffie.
Druppel er koffie bij, let op dat het niet te dun wordt.
Altijd eerst even proeven voor je de cupcakes vult.
TIP! Geef botercrème een mooi kleurtje met natuurlijke voedingskleurstof als je een smaakje zonder kleur gebruikt. Als de kleur van botercrème wat flets is kun je ook een druppel toevoegen.