De boodschappen
500 gram surimi
2 kropjes little gem
2 vrije uitloop bio-eieren
1 rijpe mango
2 avocado’s
1 rode ui
1 teentje knoflook, geperst
1 mild rood pepertje
1 limoen
2 eetlepels olijfolie
een snufje zout
Nu het zulk lekker zacht weer is maken we voor de verandering een frisse lente-salade met krab, uit het Caribisch gebied. We hebben geen little gem daarom gebruiken wij ijsbergsla. De Caribische salade smaakt er niet minder lekker door!
Zo maak je een Caribische krabsalade
Kook in +/- 8 minuten de eieren hard, pel ze en laat ze helemaal afkoelen.
AH verkoopt pakketjes waar bijna alles inzit dat je nodig hebt.
Snij de mango, hak de ui fijn en schep de avocado leeg.
Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd het heel fijn.
Was en droog de slablaadjes, plet de knoflook en pers de limoen.
Doe de surimi in een grote schaal en voeg de mango, peper, ui, avocado, knoflook en limoensap toe
Druppel olijfolie over de salade en strooi er zout naar smaak op.
Schep de salade voorzichtig door elkaar tot alles goed gemengd is.
Spreid de droge slablaadjes uit op een grote, platte schaal.
Vul de slablaadjes royaal met de salade.
Garneer de salade met de hardgekookte eieren.
Geef desgewenst toast of broodjes bij de Caribische salade.