Icon en

Clafoutis, oui!

Kersen clafoutis, uit Frankrijk!
Zomer, Frans, Met vers fruit en Taart
Clafoutis sidepic

De boodschappen:
500 gram kersen (zonder pit)
250 ml melk
75 gram bloem
3 vrije uitloop bio-eieren
75 gram fijne kristal suiker
1 theelepel vanille essence
mespuntje zout
poedersuiker
klontje boter, om in te vetten

Clafoutis sidepicll

Deze traditioneel Franse clafoutis mislukt nooit en valt bij iedereen in de smaak. Vandaag maken we een clafoutis met kersen omdat de kersen in augustus op z'n lekkerst zijn. Maar maak je deze Franse taart met abrikozen of perziken dan smaakt hij net zo heerlijk!

Zo maak je een kersen clafoutis

Verwarm de oven voor op 180°C

Clafoutis 01
Clafoutis 02
Clafoutis 03
Clafoutis 04

Vet een ronde bakvorm in en bestrooi hem licht met meel.

Laat de kersen goed uitlekken en verdeel ze over de bakvorm.

Doe de melk, de suiker en de vanillesuiker in een grote kom.

Mix alles even door elkaar tot het goed gecombineerd is.

Clafoutis 05
Clafoutis 06
Clafoutis 07

Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel luchtig.

Zeef bloem & zout bij het beslag en mix het tot een luchtig geheel.

Schenk het beslag in de bakvorm.

Clafoutis 08
Clafoutis home

Verdeel de kersen regelmatig over de vorm.

Bak de Clafoutis in 40 - 45 minuten goudbruin.

Laat de clafoutis iets afkoelen op een rooster en serveer hem warm, bestrooid met poedersuiker. Lekker!