De boodschappen:
500 gram kersen (zonder pit)
250 ml melk
75 gram bloem
3 vrije uitloop bio-eieren
75 gram fijne kristal suiker
1 theelepel vanille essence
mespuntje zout
poedersuiker
klontje boter, om in te vetten
Deze traditioneel Franse clafoutis mislukt nooit en valt bij iedereen in de smaak. Vandaag maken we een clafoutis met kersen omdat de kersen in augustus op z'n lekkerst zijn. Maar maak je deze Franse taart met abrikozen of perziken dan smaakt hij net zo heerlijk!
Zo maak je een kersen clafoutis
Verwarm de oven voor op 180°C
Vet een ronde bakvorm in en bestrooi hem licht met meel.
Doe de melk, de suiker en de vanillesuiker in een grote kom.
Mix alles even door elkaar tot het goed gecombineerd is.
Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel luchtig.
Zeef bloem & zout bij het beslag en mix het tot een luchtig geheel.
Schenk het beslag in de bakvorm.
Verdeel de kersen regelmatig over de vorm.
Bak de Clafoutis in 40 - 45 minuten goudbruin.
Laat de clafoutis iets afkoelen op een rooster en serveer hem warm, bestrooid met poedersuiker. Lekker!