SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Homemade lemon curd

typisch Brits, een High Tea kan niet zonder
Brits, Bijgerecht, High Tea, Met vers fruit, Inmaak en Moederdag
Homemade lemon curd sidepic

Boodschappenlijstje
4 citroenen (zonder waslaag)
200 gram fijne kristalsuiker
100 gram boterblokjes
3 vrije uitloop eieren + 1 dooier extra

Homemade lemon curd sidepicll

In de laat 19e eeuw werd lemon curd traditioneel bij de Britse High tea geserveerd, in combinatie met toast of scones. Zo hebben wij het ook voor het eerst geproefd, bij Harrods in Londen en nu is het ook populair in Nederland.

Zo maak je zelf Lemon curd

Homemade lemon curd 01
Homemade lemon curd 02
Homemade lemon curd 03
Homemade lemon curd 04
Citroenen hebben vaak een waslaagje, boen ze stevig af met heet water.
Doe suiker & boter in een vuurvaste kom en schaaf de schil van de 4 citroenen erin. 
Pers de citroenen uit en doe het sap er ook bij in de kom.

Zet de kom op een pan zacht kokend water, roer tot de boter gesmolten is.

Homemade lemon curd 05
Homemade lemon curd 06
Homemade lemon curd 07

Klop de eieren + de extra dooier los, roer ze door het citroenmengsel.

Blijf 10-13 minuten licht kloppen tot de curd dik en romig is.

Neem de kom van het fornuis en laat hem afkoelen, roer af en toe.
Homemade lemon curd 08
Homemade lemon curd home

Eenmaal afgekoeld schenk je de lemon curd in gesteriliseerde potjes die je goed afsluit.

Bewaar de potjes met lemon curd in de ijskast tot je ze gaat gebruiken.