Boodschappenlijstje
4 biologische citroenen
200 gram fijne kristalsuiker
100 gram boterblokjes
3 vrije uitloop bio-eieren + 1 dooier
In de laat 19e eeuw werd lemon curd traditioneel bij de Britse High tea geserveerd, in combinatie met toast of scones. Zo hebben wij het ook voor het eerst geproefd, bij Harrods in Londen en nu is het ook populair in Nederland.
Zo maak je zelf lemon curd
Boen de citroenen stevig schoon met warm water.
Doe de suiker, boter en rasp in een vuurvaste schaal.
Pers de citroenen uit en doe het sap er ook bij.
Zet de kom op een pan zachtjes kokend water.
Roer af en toe tot de boter gesmolten is
Klop eieren en dooier los, roer door het citroenmengsel.
Blijf 10-13 minuten licht kloppen met de garde tot de curd dik en romig is.
Neem de kom van het fornuis en laat hem afkoelen, roer af en toe.
Eenmaal afgekoeld schenk je de lemon curd in gesteriliseerde potjes die je goed afsluit.
Bewaar de lemon curd in de ijskast tot je ze gaat gebruiken.
TIP! Bewaar aangebroken potjes altijd in de ijskast!