Icon en

Matilda

Misschien wel het meest gelezen Roald Dahl boek
Nederlandstalig, Engelstalig , Leesboek, Klassiek en Spannend
Mathilda homepage

Matilda
Auteur: Roald Dahl
Illustrator: Quentin Blake
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Huberte Vriesendorp
Verschenen: oktober 2010
Uitgeverij: Fontein
ISBN13: 9789026197963
Prijs: € 17.99
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar

Mathilda sidepic

Elk jaar in december lezen wij 'Matilda' van Roald Dahl aan de mini-monstertjes voor. Aan wisselende maar ook aan dezelfde luisteraartjes. Sommigen zijn iets jonger dan 8 jaar maar ze vinden het boek allemaal geweldig.

Het is zo'n grappig, spannend en ook ontroerend verhaal, een ongeëvenaarde schrijver was Roald Dahl!  Wereldwijd zijn de boeken vertaald en ze worden ze door kinderen van alle nationaliteiten verslonden. Het zwarte gevoel voor humor van Roald Dahl is grenzenloos en wordt door kinderen ook prima begrepen.

Matilda is een heel bijzonder meisje en gelukkig maar! In de disfunctionele familie waarin ze opgroeit leert ze al heel snel voor zichzelf te zorgen en op school is het ook geen pretje! Maar aan het eind van het boek komt alles gelukkig goed voor Matilda.

Mathilda 01
Mathilda 02
Mathilda 03
Mathilda 04

De briljante, grappige zwart/wit illustraties zijn van Sir Quentin Blake, hij was de vaste illustrator van Roald Dahl. Dat was niet toevallig want de tekeningen van Quentin Blake passen precies bij de sarcastische, vreselijke personages die kinderen het leven zuur maken. Zijn tekeningen voegen veel toe aan de verhalen!

Naast het voorlezen kijken we ook nog de DVD, die net zo leuk is als het boek. Het is in de loop van de jaren een traditie geworden, boek & film, voor onze snazzie mini-monstertjes. Een traditie waar we van houden!

Drie oneindig stralende sterren voor Matilda, van de mini-monstertje en de voorlezers!