De boodschappen
200 gram koude boterblokjes
1/8 liter slagroom
3 vrije uitloop eierdooiers
100 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel maizena
1 pak kleine Biscotti (Xenos)
halve amandelen, gepeld
witte- & melkchocolade knoopjes en marsepein
rode en gele voedingskleurstof
cacao, frambozen en advocaat naar smaak
Zo maak je luxe botercrème
Begin met het maken van de basiscrème, die kun je zo gebruiken als je er vanille essence door roert.
Zo geef je botercrème een chocolade-, frambozen- en advocaatsmaak
Chocolade-botercrème, roer een chocoladepapje (2 eetlepels cacao door 1 eetlepel melk geroerd) door de hete melk.
Frambozen-botercrème, roer gezeefde frambozen(jam) door de botercrème.
Advocaat-botercrème, roer twee eetlepels advocaat door de botercrème.
Snij de boter in blokjes, zet de blokjes terug in de ijskast. Breng room/melk aan de kook, neem de pan van het vuur.
Mix de eierdooiers, suiker en maizena bleek en romig. De suiker moet opgelossen, verwarm de kom au-bain-marie.
Schenk de warme room al kloppend langzaam in de kom tot het mengsel bindt. Zeef klontjes er uit.
Zet de kom in ijswater om snel te koelen, klop de koude boterblokjes er 1 voor 1 door tot de crème is afgekoeld.
Bewaar de crème op een koele plaats maar niet in de ijskast, dan verliest het de gladde structuur
De crème blijft glad en stevig als je hem direct in het banket gebruikt en het banket gelijk in de ijskast zet
De crème blijft glad en stevig als je hem direct in het banket gebruikt en het banket gelijk in de ijskast zet
Zo maak je paas petit-fours
Als je kleine bolletjes van botercrème hebt gerold, leg ze dan 10 minuten in de vriezer voor je verder gaat.
Als je kleine bolletjes van botercrème hebt gerold, leg ze dan 10 minuten in de vriezer voor je verder gaat.
Smelt de melkchocolade au bain marie.
Smelt de witte chocola op dezelfde manier.
Rol bolletjes van de crème tussen je handen.
Steek in ieder hazenkopje 2 halve amandelen.
Zet de bolletjes op ijs, dat werkt gemakkelijker.
Drup gesmolten chocolade op de koekjes.
Druk er balletjes op en laat de chocola hard worden.
Verdeel de witte chocolade over 2 kommen en roer er rode en gele kleurstof door. Doop de roze en gele balletjes erin en laat de chocola drogen.
Doop haasjes zonder koek in de afgekoelde chocola, laat ze drogen.
Plak hazen op koekjes, geef ze chocola-ogen en neus.
Steek bloemen uit marsepein, plak ze op de roze petit fours.
Rol snavels voor de kuikens van oranje marsepein.
Geef de kuikens oogjes van chocola.
Klaar is je heerlijke homemade paasbanket!
Vrolijk pasen!