SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Uit Frankrijk: Charlottes!

met appels, abrikozen en vanilleijs
Gebak, Frans, Europees, IJs & milkshakes en Met vers fruit
Charlotte ingredienten

Boodschappen voor 4 personen
6 witte casino boterhammen
2 Goudreinetten of Elstar
zakje gedroogde abrikozen
150 ml water of witte wijn
175 gram boter
60 gram suiker
poedersuiker om te bestrooien

optioneel vanille ijs

France

Een gebak uit Frankrijk kiezen is heel erg moeilijk! Er zijn zoveel sublieme Franse taarten en koekjes, denk Tarte Tatin, Clafoutis en Macarons! Vandaag kiezen wij voor een klassiek maar eenvoudig gebak uit Normandië, de Charlotte. Eenvoudig maar superlekker!

Zo maak je Charlottes
Vet de bakvormen in en verwarm de oven voor op 180°C

Charlottes 01
Charlottes 02
Charlottes 03
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in kleine blokjes. 
Hak de gedroogde abrikozen in smalle reepjes.
Doe water, 30 gram suiker, 50 gram boter en het fruit in de pan, breng het aan de kook.
Laat het fruit 20 minuten zacht pruttelen tot de appel zacht is en het vocht bijna is verdampt. Proef of het fruit zoet genoeg is.
 
Charlottes 04
Charlottes 05
Charlottes 06
Charlottes 07
Snij vier cirkels uit het brood langs de vorm, snij twee bodems en twee deksels uit.
Snij de korsten van de laatste twee boterhammen en snij het brood in zes gelijke stukken.
Smelt 125 gram boter met 30 gram suiker en doop een voor een de stukken brood erin.
Bekleedt de vorm met brood, overlappend voor stevigheid, druk het goed aan.
Charlottes 08
Charlottes 09
Charlottes 10
Schep het fruit in de broodmandjes in de vormen.
Sluit het broodmandje af met een brood-dekseltje.
Bak de Charlottes in ca 30 minuten licht goudbruin.
Charlottes 11
Charlottes 12
Laat de Charlottes in de vorm afkoelen en stort ze dan voorzichtig. Lauw-warm smaken ze het lekkerst.
Strooi poedersuiker op de Charlottes en geef er een bolletje vanille ijs bij maar zonder ijs smaken ze ook geweldig!
Vrijdag post en taart vanuit Griekenland!