Boodschappenlijstje
2 grote aardappelen
½ theelepel chilivlokken
1 theelepel olijfolie
1 grote, gele paprika
1 rode ui
125 gram cherry tomaatjes
40 gram fijngesneden boerenkool
4 grote vrije uitloop bio-eieren
zeezout en versgemalen zwarte peper
optioneel: augurk of komkommer
Vandaag maken we een lekkere, makkelijk te maken vegetarische aardappel-ovenschotel voor het weekend. En... dit is ook een prima maaltijd voor Sinterklaasavond, want je kunt vooraf veel voorbereiden.
Zo maak je de aardappel-hussel
Verwarm de oven voor op 200°C
Boen de aardappels heel goed schoon en droog ze af.
Schil ze niet maar snij de aardappels in parten.
Leg ze in een ovenschaal, schud er chili vlokken door.
Sprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Bak de aardappels 20 minuten.
Was en snij intussen de groenten.
Was de boerenkool en snij het fijn.
Laat de boerenkool goed uitlekken
Strooi zout over de boerenkool.
Wrijf de kool tussen je vingertoppen zacht.
Schud de groenten door de aardappelen.
Zet de schaal 15 minuten terug in de oven.
Neem de schaal uit de oven en roer de kool door.
Maak 4 kuiltjes in het aardappelmengsel.
Breek de eieren in de kuiltjes.
Zet de schotel ± 5 minuten terug in de oven.
Tot de eiwitten net gestold zijn maar de dooiers nog vloeibaar.
De aardappelhussel is klaar, wij eten er graag augurken of komkommer bij.