Boodschappenlijst voor de cupcakes
12 ronde koekjes
12 kleine aardbeien, zonder kroontjes
110 gram zachte boter
110 gram fijne suiker
2 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel vanille extract
110 gram zelfrijzend bakmeel
Aardbeienijs-botercrème
175 gram zachte boter
350 gram poedersuiker
100 gram aardbeienijs, gesmolten of
250ml slagroom + 2 eetlepels fijne suiker
wat gehalveerde aardbeien en sprinkeltjes
Met het mooie zomerweer eten we graag buiten! We picnicken vaak op uitjes, want onze mini-monstertjes eten liefst hun bekende favoriete dingen. Dus dat is wat wij meenemen. Zoals deze aardbeien-shortcake cupcakes met aardbeienijs botercrème of slagroom, die we vandaag bakken.
Maak eerst de aardbeienijs-botercrème
Klop de boter tot het bleek en romig is.
Zeef de poedersuiker er bij en mix het in.
Voeg het ijs toe en mix het er kort door.
Dek af en zet minimaal 1 uur in de ijskast.
Pak de koude botercreme uit de ijskast
Klop het licht en luchtig.
Schep het in een spuitzak met een stervormige tip.
Leg de botercrème terug in de ijskast en bak de Aardbeien Shortcake Cupcakes
Leg een koekje in de vormpjes.
Zet er middenop een aardbei.
Mix boter en suiker romig.
Klop 1 voor 1 de eieren en vanille door.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C
Schep het meel er in 2 delen door.
Zorg dat de aardbeien goed bedekt zijn.
Bak de cakejes in 15 - 20 minuten gaar.
Laat 10 minuten afkoelen in het bakblik.
Laat de cakejes daarna afkoelen op een rooster.
Spuit rozetten botercrème of slagroom op de cupcakes.
Was de aardbeien, verwijder kroontjes en halveer ze.
Druk een halve aardbei in de botercrème,
of strooi sprinkeltjes over de slagroom.
Wat blijkt als we de cupcakes gaan eten? Niemand vindt de aardbeienbotercrème lekker, letterlijk niemand! Dat is snel opgelost, we schrapen de botercrème er af en spuiten er slagroom op. En iedereen wil sprinkeltjes! Nu smaken de aardbeien-cupcakes heerlijk!
Fijne zomer!