Icon en

Alfons, nee!

dat is niet OK!
Prentenboek
Alfons nee! Dat is niet OK!
Auteur/Illustrator: Daisy Hirst
Serie: 2 delen (I do not like books anymore!)
Oorspronkelijke taal: Engels
Verschenen: januari 2016
Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaald door: Jesse Goossens
ISBN13: 9789047707127
Prijs: € 14.95 (HC)
Leeftijd: 4-6 jaar
Vandaag lezen we het superleuke prentenboek Alfons nee! Dat is niet OK! van de Britse schrijfster-illustrator Daisy Hirst. Het verhaal begint al gelijk goed: eerst was Natalie er alleen en toen kwam Alfons erbij. Meestal hebben ze het heel leuk samen maar soms... Ieder kind met een jonger broertje of zusje zal zich herkennen in dit boek, het legt precies de vinger op de zere plek.


De filmpjes zijn er helaas alleen in het Frans en Spaans. Maar als het onverstaanbaar voor je is kun je in ieder geval de leuke prenten bekijken en dan snap je gelijk de clou van het verhaal. De Franse mama verteld het verhaal magnifique, met gebaren, stemmetjes en veel expressie, heel grappig om te zien.

Alfons  nee! homepage
Alfons  nee! 01
Alfons  nee! 02
De tekeningen zijn simpel maar expressief, met veel wit er omheen. De mini-monstertjes in het boek zijn schattig en hun gezichten hebben veel uitdrukking. Het verschil tussen kalmte in huis en chaos is meteen duidelijk voor de kleintjes ;)
Alfons  nee! 04
Alfons  nee! 05
Gelukkig loopt het allemaal goed af, zoals het hoort voor een zus en broertje! Onze mini-monstertjes zijn dol op Natalie en Alfons en hun grappige gedrag, we lezen het heel vaak voor.

 

Daarom 3 schattige kleine sterren voor Alfons Nee! Dat is niet OK!