De boodschappen
2 New York Strip steaks (entrecote)
olijfolie
zeezout & versgemalen zwarte peper
Kruidenboter
50 gram boter, kamertemperatuur
¼ theelepel knoflook, geraspt
1 theelepel bieslook, fijn geknipt
1 theelepel platte peterselie, fijn geknipt
¼ theelepel fijn zeezout
Bij de double baked potatoes kun je prima een New York Strip steak eten, wij kennen dit rundvlees beter als entrecote. Lekker op de grill, medium of well don,e naar smaak, met een schijfje knoflook/kruidenboter erbij. Erg lekker, snel klaar en supergemakkelijk!
Zo maak je de steak maar eerst maken we de boter
Leg de boter in de ijskast en begin aan de steak, verhit de grillpan droog
Wrijf beide kanten van de steak met olijfolie in.
Met een thermometer is een steak altijd perfect.
Let op! 120°C - 125°C = rare / 140°C - 145°C = medium / 160°C = gaar
Verpak de steak in aluminiumfolie en laat hem 5 - 10 minuten rusten. Serveer de warme steak met een schijfje kruidenboter er op.
Eet smakelijk!