SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

New York Strip steak

met homemade kruidenboter
Amerikaans, Hoofdgerecht en Rundvlees
Herbal garlic butter sidepic

De boodschappen
2 New York Strip steaks (entrecote)
olijfolie
zeezout & versgemalen zwarte peper

Kruidenboter
50 gram boter, kamertemperatuur
¼ theelepel knoflook, geraspt
1 theelepel bieslook, fijn geknipt
1 theelepel platte peterselie, fijn geknipt
¼ theelepel fijn zeezout

Nys steak sidepicll

Bij de double baked potatoes kun je prima een New York Strip steak eten, wij kennen dit rundvlees beter als entrecote. Lekker op de grill, medium of well don,e naar smaak, met een schijfje knoflook/kruidenboter erbij. Erg lekker, snel klaar en supergemakkelijk!

Zo maak je de steak maar eerst maken we de boter

Herbal garlic butter 01
Herbal garlic butter 02
Herbal garlic butter 03
Herbal garlic butter 04
Doe de boter in een kleine kom.
Pers knoflook en knip kruiden fijn.
Roer met het zout door de boter,
Rol de boter in vershoudfolie.

Leg de boter in de ijskast en begin aan de steak, verhit de grillpan droog

Nys steak 01
Nys steak 02
Nys steak 04

Wrijf beide kanten van de steak met olijfolie in.

Schroei de steak aan beide kanten dicht.
Kruidt de steak en leg hem terug op de grill.
Nys steak 05
Nys steak home

Met een thermometer is een steak altijd perfect.

Grill de steak nog even gedraaid, voor mooie ruitjes aan beide kanten.

Let op! 120°C - 125°C = rare /  140°C - 145°C = medium / 160°C = gaar

Verpak de steak in aluminiumfolie en laat hem 5 - 10 minuten rusten. Serveer de warme steak met een schijfje kruidenboter er op.

Eet smakelijk!