De boodschappen voor de cake
275 gram meel
5 gram kaneel
5 gram bakpoeder
50 gram amandelen
200 gram fijne suiker
100 gram gesmolten boter
2 vrije uitloop bio-eieren
50 gram yoghurt
30 ml melk
Voor de vulling
500 gram bramen
50 gram suiker
30 gram maizena
90 gram boter
40 gram suiker
500 gram bramen
50 gram suiker
30 gram maizena
Voor de kruimels
150 gram meel90 gram boter
40 gram suiker
Gebruik een bakvorm van 26x20 cm.
Amerikanen houden van een lekkere goedgevulde tray bake, in het bijzonder bij de ochtend koffie. Hier is er een die voor je ogen verdwijnt, zo lekker smaakt hij! In deze tray bake gaan bramen maar alle zomerfruit is lekker in dit recept.
Begin met het maken van de 'kruimel' toplaag
Zeef de bloem en voeg de boterblokjes er aan toe.
Wrijf de boter in het meel zodat het kruimels worden.
Roer de suiker er door tot het volledig opgenomen is.
Zet de deegkruimels opzij tot je ze later nodig hebt.
Dan maken we de fruitvulling
Breng de bramen in 50 ml water aan de kook en laat ze 2-3 minuten zachtjes koken.
Meng de maizena met de suiker in een kom en roer het door het fruit.
Laat het fruit al roerend nog 3 minuten inkoken tot het een dikke gelei is.
Verwarm de oven alvast voor op 180°c want we beginnen nu aan de cake!
Zeef het meel voor de cake in een grote kom.
Zeef het bakpoeder en de kaneel en roer ze door het meel.
Vermaal de amandelen tot poeder in de blender.
Roer het amandelpoeder door de meel/kaneel/bakpoeder-mix.
Zorg ervoor dat alles goed door elkaar geroerd is.
Klop de suiker en boter samen in een kleinere kom.
Roer in een bakje de yoghurt los met de melk.
Klop ook de eieren en de verdunde yoghurt erdoor.
Mix alles kort samen zodat het één geheel wordt.
Mix het meel erdoor maar overmix het niet, pas op voor klonten.
Schep 2/3 van het beslag in een vorm met bakpapier.
Strijk een gladde laag fruitgelei over het beslag en druk ook gelei in de hoeken.
Verdeel het restant beslag in bergjes over het fruit en dek het geheel af met de kruimels.
Bak de 'tray bake' 30-40 minuten in het midden van de oven.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm en snij hem dan nog warm in vierkante stukken. Snel koffie zetten en de cake proeven...awesome!