De boodschappen
125 gram bloem
125 gram suiker
50 gram zachte boter
1/2 eetlepel rozenwater
2 eetlepels melk
250 gram dadels
150 ml water
sinaasappelrasp van 1/2 sinaasappel
1/2 theelepel kaneelpoeder
Vandaag begint het Suikerfeest dus er mag weer volop gegeten en ook gesnoept worden! Deze heerlijke Ma'amoul koekjes uit het middenoosten worden - in een uitgebreidere versie - ook in Turkije gegeten (Kerebiç in het Turks). Ze zijn zoet maar erg lekker met de verse dadelvulling en het geurige rozenwater. Gezellig, bij een glaasje thee!
Zo maak je Ma'amoul koekjes
Ontpit de dadels en doe ze in een pan.
Voeg het water toe en zet de dadels laag op.
Roer nu en dan, na 5/10 minuten is het pasta.
Roer de geraspte schil & kaneel er door.
Doe de boter en suiker in de mixer, klop het romig.
Zeef het meel beetje bij beetje bij bij de botermix en klop.
Als het grote deegkorrels zijn stop je met mixen.
Kneedt het deeg met de hand door.
Voeg melk en rozenwater aan het deeg toe.
Kneedt tot het een soepel deeg is.
Rol kleine balletjes deeg en leg ze op de bakplaat.
Verwarm de oven voor tot 150°C
Druk je duim er in en kneed de randjes omhoog.
Nu heb je kleine potjes gemaakt die je kunt vullen.
Schep dadelpasta in de holten en vouw de koekjes bijna dicht.
Bak de koekjes +/- 20 minuten op een bakplaat bekleedt met bakpapier.
De de ma'amoul horen niet te bruinen! Laat koekjes op een rooster afkoelen.
De Ma'amoul koekjes met subtiele kaneel/rozengeur smaken zoet en heerlijk!
Fijn Suikerfeest!