Boodschappenlijst
225 gram zelfrijzend bakmeel, plus extra
50 gram boter
4 eetlepels lichtbruine suiker
¼ theelepel kaneel
1 appel
125 ml melk, plus extra
(clotted) cream, om erbij te geven
optioneel: bramen compote
Zoals afgesproken laten we vandaag zien hoe je de lekkerste appel-scones maakt, voor de herfst. Omdat september/oktober appelmaanden zijn smaken de scones nu extra lekker! Vooral omdat we Belle Bio appels gebruiken en biologische Elstar via Rechtstreex want deze appels komen van De Lindegaard in Beusichem.
Zo maak je de lekkerste appel scones
Weeg het meel precies af.
Doe meel en boter in een kom.
Wrijf de boter in het meel.
Tot het kruimels zijn.
Doe de suiker erbij.
Voeg de kaneel toe.
Roer ze door de meelkruimels.
Maak de appel schoon.
Snij hem in kleine blokjes.
Doe de appel bij het meel.
Voeg de melk er aan toe.
Schep alles door elkaar, tot 1 geheel.
Vouw het deeg dubbel tot het gladder is.
Vorm een 3cm hoge cirkel van deeg,
Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C hetelucht
Doe het extra meel in een kommetje en doop de uitsteker vóór elke scone die je uitsteekt in het meel
Doop de uitsteker in het meel.
Steek de scones uit.
Steek uit de restjes meer scones.
Strooi wat meel op de bakplaat.
Verhuis de scones naar de bakplaat.
Bak de scones in 18-20 minuten goudbruin.
Laat afkoelen op de plaat, dan op een rooster.
Klop intussen de slagroom met 2 eetlepels suiker semi-stijf.
Geef de bramen compote die je gisteren maakte bij de scones.