12 plakjes diepvries bladerdeeg
3 goudreinetten
50 gram suiker
2 theelepels kaneel
zonnebloemolie om te frituren
TIP! Kneed en rol de restjes deeg uit en gebruik de extra appel.
Ronddwalend op een koude winter middag in een grote boekwinkel (in dit geval Donner, Rotterdam) zien we een kookboek dat onmiddelijk opvalt door eenvoud. Blijkt het van een meester banketbakker uit Amsterdam te zijn, wereldberoemd in Nederland: Cees Holtkamp.
Er even bladerend in zijn boek zien we het recept voor appelbeignets. Nu bakken wij al jaren appelbeignets en we denken vaak: "Hoe doen die banketbakkers dat toch? Appelbeignets bakken die zo overheerlijk smaken en die er zo aantrekkelijk uitzien?".
We kochten het boek en zijn thuis gelijk begonnen met bakken. En nu weten we het! Wat een verrassing: ze zijn super gemakkelijk zelf te maken! De beste besteding van 35.00 euro in lange tijd!
Zo maak je de lekkerste appelbeignets
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Schil de appels en boor ze uit.
Snij elke appel in 3 plakken.
Roer suiker en kaneel door elkaar.
Verhit de zonnebloemolie tot 180°C
Snij 12 cirkels uit het bladerdeeg.
Leg zes van de cirkels op bakpapier.
Leg er appelschijven op en vul ze met kaneelsuiker.
Strijk een druppel water op de rand van de onderste cirkels, druk de overgebleven zes cirkels er stevig bovenop.
Op deze manier kan er geen olie in de beignets binnendringen.
Check of de temperatuur van de zonnebloemolie 180°C is,
Bak de appelbeignets goudbruin in 3 minuten per kant.
Laat ze heel even uitlekken op keukenpapier.
Druk beide kanten van de appelbeignets in de kaneelsuiker.
Ze zijn perfect, met onze dank aan meneer Cees Holtkamp!