SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Homemade appelbeignets

smaken het lekkerst!
Met appels, Nederlands, Oud&Nieuw en Gebak
Appelbeignets sidepic
De boodschappen
12 plakjes diepvries bladerdeeg
3 goudreinetten
50 gram suiker
2 theelepels kaneel
zonnebloemolie om te frituren


TIP! Kneed en rol de restjes deeg uit en gebruik de extra appel.

Appelbeignets sidepic ll

Ronddwalend op een koude winter middag in een grote boekwinkel (in dit geval Donner, Rotterdam) zien we een kookboek dat onmiddelijk opvalt door eenvoud. Blijkt het van een meester banketbakker uit Amsterdam te zijn, wereldberoemd in Nederland: Cees Holtkamp.

Er even bladerend in zijn boek zien we het recept voor appelbeignets. Nu bakken wij al jaren appelbeignets en we denken vaak: "Hoe doen die banketbakkers dat toch? Appelbeignets bakken die zo overheerlijk smaken en die er zo aantrekkelijk uitzien?".

We kochten het boek en zijn thuis gelijk begonnen met bakken. En nu weten we het! Wat een verrassing: ze zijn super gemakkelijk zelf te maken! De beste besteding van 35.00 euro in lange tijd!

Zo maak je de lekkerste appelbeignets

Appelbeignets 01
Appelbeignets 02
Appelbeignets 03
Appelbeignets 04

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Schil de appels en boor ze uit.

Snij elke appel in 3 plakken.

Roer suiker en kaneel door elkaar.

Verhit de zonnebloemolie tot 180°C

Appelbeignets 05
Appelbeignets 06
Appelbeignets 07

Snij 12 cirkels uit het bladerdeeg.

Leg zes van de cirkels op bakpapier.

Leg er appelschijven op en vul ze met kaneelsuiker.

Strijk een druppel water op de rand van de onderste cirkels, druk de overgebleven zes cirkels er stevig bovenop.

Appelbeignets 08
Appelbeignets 09
Appelbeignets 10
Appelbeignets 11

Op deze manier kan er geen olie in de beignets binnendringen.

Check of de temperatuur van de zonnebloemolie 180°C is,

Bak de appelbeignets goudbruin in 3 minuten per kant.

Laat ze heel even uitlekken op keukenpapier.

Appelbeignets 12
Appelbeignets home

Druk beide kanten van de appelbeignets in de kaneelsuiker.

Ze zijn perfect, met onze dank aan meneer Cees Holtkamp!