We maken appeltjes van oranje (sinaasappels) met chocolade en dat zijn erg lekkere snoepjes. De combinatie van vers fruit met chocolade is altijd een perfecte combinatie. Alleen vinden de mini-monstertjes pure chocolade niet zo lekker. Met puur worden je sinaasappelschijfjes wel mooier, maar we hebben liever dat iedereen het lekker vindt :)
Zo maak je deze appeltjes van oranje
Snij de schil rondom kruislings in.
Pel de sinaasappel.
Schrap wit vel af onder de kraan.
Laat de schijfjes sinaasappel drogen.
Breng een laagje water aan de kook.
Hak de chocolade in stukjes.
Smelt de chocolade au bain marie.
Zet een rooster op bakpapier.
Roer de chocolade kort door.
Doop de schijfjes in de chocolade.
Tik overtollige chocola goed af.
Laat de chocolade helemaal drogen.
Niet echt mooi maar wel erg lekker, die appeltjes van Oranje!
Fijne koninginnedag, veel plezier!