Vandaag zijn we in mooi Gelderland, met de Arnhemse meisjes nog wel. Deze koekjes zijn de makkelijkste die je ooit gebakken hebt en misschien ook wel de lekkerste. Het bladerdeeg kopen we uit het versvak, nog steeds niet genoeg zelfvertrouwen, tijd en geduld om het zelf te maken, verder heb je alleen nog suiker nodig en een ronde koekjesuitsteker. Een kind kan deze koekjes maken! ;))
Zo maak je Arnhemse meisjes
Leg een vel bakpapier op je werkplek en strooi er suiker over.
Rol het bladerdeeg uit en druk het licht in de suiker.
Strooi ook dun suiker over de bovenkant van het deeg.
Steek rondjes uit het bladerdeeg en rol de restjes uit.
Steek uit de uitgerolde restjes ook rondjes
Rol de rondjes in ovaaltjes.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Leg de ovaaltjes op de bakplaat.
Zet de koekjes 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de koekjes 20-25 minuten.
De restjes zien er niet uit.
Maar de Arnhemse meisjes zijn prachtig!
We zetten snel thee!
Morgen gaan we naar Utrecht!