Boodschappenlijstje
voor de Aubergine Parmigiana
2 grote aubergines, in schijfjes van 5 mm
2 eetlepels olijfolie
100 gram ricotta, verkruimeld
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
100 gram mozzarella,igesneden
zeezout en versgemalen zwarte peper
Boodschappenlijstje
voor de tomatensaus
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode ui, grof gehakt
een flinke scheut olijfolie
2 blikken van 400 gram tomatenblokjes
2 theelepels gedroogde oregano
Eigenlijk maken we een vegetarische lasagne zonder pasta: aubergine Parmigiana. Niet moeilijk om te maken en erg lekker. Maar de kids hebben liever lasagne met pasta en laten we dat nou nog in de vriezer hebben. Dat komt weer heel goed uit! :))
Zo maak je aubergine parmigiana
Begin met de voorbereiding
Snij de aubergine in 5mm schijfjes.
Hak de rode uien grof.
Rasp de parmezaanse kaas.
Snij de mozzarella dun.
Maak de tomatensaus
Verhit de koekenpan met een beetje olie.
Bak de uien met de knoflook zacht.
Voeg de tomaten en oregano toe.
Laat de saus indikken in +/- 15 minuten.
Strijk olijfolie op beide kanten van de aubergine.
Bak de schijfjes aubergine bruin in de grillpan.
Dek de aubergine af en zet ze even opzij.
Als de saus is ingedikt bouw je de aubergine parmigiano schotel op
Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C hetelucht
Eerst een dun laagje saus.
Dan een laagje aubergine.
Bedek het met tomatensaus.
Verkruimel er ricotta over
Strooi daar geraspte Parmezaan over.
Doe de volgende lagen hetzelfde, tot het op is.
Eindig met mozzarella en het restje parmezaan.
Zet de Aubergine Parmigiana in het midden van de oven
Bak de schotel in 25 minuten.
Laat het gerecht iets afkoelen.
Bak intussen de broodjes af.
Snij de broodjes.
Maak er een groene salade bij de Aubergine Parmigiana, van rucola, met wat cherry tomaatjes en met een beetje olijfolie en rode wijnazijn erover. Lekker!