Boodschappenlijstje
200 gram zachte boter + extra
200 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eieren, licht geklopt
2 theelepels vanille extract
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
een snufje zeezout
3 eetlepels melk
250 gram verse frambozen
3 eetlepels frambozenjam
250ml slagroom + 2 eetlepels suiker
Een frambozencake of, zoals de Britten en Amerikanen dit gebak noemen, a raspberry traybake is makkelijk te maken en smaakt erg lekker. Het zoet van de jam en de slagroom met de iets zure frambozen is een geweldige combinatie. Deze cakjes zijn niet voor de monstertjes, maar de voorlezers zijn er enthousiast over. Dat mag ook wel eens!
Zo maak je de frambozen cake
Klop de zachte boter met de suiker in de mixer.
Klop er 1 voor 1 de eieren door.
Doe het vanille extract erbij en klop.
Rasp de citroenschil erbij en roer het door.
Het kan gebeuren dat het mengsel gaat schiften maar dat komt goed als het meel erbij komt
Meng het meel met bakpoeder en zout.
Vouw het meelmengsel in het botermengsel.
Tot het mengsel goed gecombineerd is.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht en vet de 20x30cm bakvorm in
Voeg tot slot de melk toe.
Vouw de melk in het beslag.
Leg bakpapier in de bakvorm.
Verdeel het beslag over de bakvorm/
Strijk het beslag glad met de achterkant van een lepel en duw het enigzins in de hoeken
Strooi frambozen over het beslag.
Plaats de bakvorm in het midden van de oven.
Bak de cake in 30 minuten goudbruin.
Steek - na de 30 minuten bakken - een prikker in het midden van de gerezen cake, er moeten wat vochtige kruimels aan de prikker ittenn
Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen
Snij de cake in 10 blokjes.
Strijk jam op de cakejes.
Klop slagroom met suiker stijf.
Schep de room in een spuitzak.
Spuit royaal slagroom op de frambozencakejes.
De cakejes smaken ook heerlijk bij je koffie!
Enjoy!