SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Bak Japanse pannenkoeken

op onze Nationale Pannenkoekendag!
Lente en Pannenkoeken
Japanese pancakes sidepic

De boodschappen
150 gram zelfrijzend bakmeel
1⁄2 theelepel bakpoeder
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
2 vrije uitloop bio-eieren
1 eetlepel zonnebloemolie
180 ml melk
1 theelepel vanille-extract
olie om in te vetten
optioneel: ahornsiroop,
roomijs, krokant spek, vers fruit

Japanese pancakes sidepicll

Japanse pannenkoeken zijn helemaal in op tiktok en youtube dus wat leuker om deze pancakes met een tiener te maken? Na het pannenkoeken eten vragen wij hoe hij het resultaat vindt. De pros zijn: Erg lekker! Ze zien er leuk uit! Heel anders dan onze pannenkoeken! De cons: Het bakken moet snel. Het bakken duurt erg lang door laag vuur. Het bakken kost meer tijd dan het recept aangeeft. Dit in gedachten houdend ben je klaar voor de start.

Zo maak je Japanse pannenkoeken

Begin met het maken van 1 pannenkoek om te ervaren hoe het gaat, als het goed gaat kun je meer ringen tegelijk vullen

Japanese pancakes 01
Japanese pancakes 02
Japanese pancakes 03

Vet de ringen en de pan in.

Zeef het meel en bakpoeder.

Doe de suiker erbij.

Japanese pancakes 04
Japanese pancakes 05
Japanese pancakes 06
Japanese pancakes 07

Roer door en maak een kuiltje.

Breek de eieren en giet de olie in de kuil.

Giet de melk en vanille erbij.

Klop of mix alles samen, tot het een luchtig beslag is.

Zet je ingevette niet-aanbak-koekenpan op een laag pitje en zet de ingevette ring er in, hou een deksel (elk deksel dat je hebt) bij de hand

Schenk de ring tot ¾ vol met het beslag, leg de deksel op de ring en wacht tot er bubbeltjes verschijnen

Japanese pancakes 08
Japanese pancakes 09
Japanese pancakes 10

Wacht 10+ minuten tot de rand droog is.

Hou het deksel op de ring en draai om.

Bak de andere kant in 1-2 minuten goudbruin.

Hou de pannenkoeken warm in de oven tot het beslag op is

Japanese pancakes 11
Japanese pancakes home

Serveer de Japanse pannenkoeken met ahorn-siroop, ijs, knapperig gebakken spek of vers fruit