Boodschappen
50 gram boter (kamertemperatuur)
50 gram fijne suiker
1/3 vrije uitloop bio-ei (klein)
1/2 theelepel vanille extract
150 gram (Zeeuwse) bloem
1/2 theelepel bakpoeder
rolfandant, geel
zwarte eetbare viltstift
Vandaag bakken we koekjes voor de Sint Jan viering en het worden zonnige zonnetjes dit keer. Ons traditionele koekje is snel gemaakt en de fondant (quote: dat er voor zorgt dat deze koekjes de lekkerste ooit zijn!) mag niet ontbreken. Een makkie dus en de vrolijke zonnetjes worden verslonden!
Zo bak je deze zonnige zonnetjes
Maak het koekjesdeeg van ons downloadbare recept
Neem het deeg uit de ijskast.
Kneed het kort met de hand.
Rol het deeg tot 1cm dikte.
Steek de zonnetjes uit.
Leg de koekjes op een bakplaat belegd met bakpapier
Koel de koekjes 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 170°C
Bak de koekjes in +/- 8 minuten
Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat
Laat de koekjes helemaal afkoelen op een rooster.
Bestrooi je werkplek met poedersuiker, rol het fondant dun.
Steek de zonnetjes uit het rolfondant, plak ze op met water.
Teken leuke gezichtjes op de zonnen, met de eetbare viltstift.
Leg de zonnige koekjes op gezellige borden.
Serveer de zonnetjes met een lekker kopje thee!