Icon en
Zonnetjes sidepic

Boodschappen
50 gram boter (kamertemperatuur)
50 gram fijne suiker
1/3 vrije uitloop bio-ei (klein)
1/2 theelepel vanille extract
150 gram (Zeeuwse) bloem
1/2 theelepel bakpoeder
rolfandant, geel
zwarte eetbare viltstift

Zonnetjes homepage

Vandaag bakken we koekjes voor de Sint Jan viering en het worden zonnige zonnetjes dit keer. Ons traditionele koekje is snel gemaakt en de fondant (quote: dat er voor zorgt dat deze koekjes de lekkerste ooit zijn!) mag niet ontbreken. Een makkie dus en de vrolijke zonnetjes worden verslonden!

Zo bak je deze zonnige zonnetjes

Maak het koekjesdeeg van ons downloadbare recept

Zonnetjes 01
Zonnetjes 02
Zonnetjes 03
Zonnetjes 04

Neem het deeg uit de ijskast.

Kneed het kort met de hand.

Rol het deeg tot 1cm dikte.

Steek de zonnetjes uit.

Leg de koekjes op een bakplaat belegd met bakpapier

Zonnetjes 05
Zonnetjes 06
Zonnetjes 07

Koel de koekjes 1 uur in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 170°C

Bak de koekjes in +/- 8 minuten

Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat

Zonnetjes 08
Zonnetjes 09
Zonnetjes 10
Zonnetjes 11

Laat de koekjes helemaal afkoelen op een rooster.

Bestrooi je werkplek met poedersuiker, rol het fondant dun.

Steek de zonnetjes uit het rolfondant, plak ze op met water.

Teken leuke gezichtjes op de zonnen, met de eetbare viltstift.

Zonnetjes 12
Zonnetjes 13

Leg de zonnige koekjes op gezellige borden.

Serveer de zonnetjes met een lekker kopje thee!