SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Banksy graffitied walls

and wasn't sorry
Engelstalig , Prentenboek, Kunst en Informatief en leerzaam
Banksy grafittied walls homepage

Banksy Graffitied Walls and Wasn't Sorry
Auteur/Illustrator: Fausto Gilberti
Serie: 5 delen
Originele taal: Engels
Vertaald in het Nederlands: niet
Verschenen: maart 2021
Uitgeverij: Phaidon Press Ltd
EAN: 9781838662608
Prijs: € 14.99 (HC)
Leeftijd: alle leeftijden

Banksy grafittied walls sidepicll

Voor de kunst van Banksy wordt wel een miljoen betaald. Ook is het al gebeurd dat de muur waarop hij graffiti had gespoten steen voor steen werd afgebroken, weer opgebouwd en verkocht voor veel geld. Heel apart voor een onbekende jongen die met spuitbussen wereldwijde maatschappelijke problemen op muren onder de aandacht wil brengen.

Hij laat graffiti achter over de hele wereld, tot in Oekraine (in oorlogstijd) toe. Niemand weet wie hij is, zijn kunst wordt met spuitbussen en stencils buiten op muren gespoten. Als je dit boek leest weet je er van alles van, behalve wie hij is.

Banksy grafittied walls 01
Banksy grafittied walls 02
Banksy grafittied walls 03
Banksy grafittied walls 04

Auteur/illustrator Fausto Gilberti heeft inmiddels meerdere boeken over andere kunstenaars gemaakt, op dezelfde manier. Jackson Pollock, Yves Klein, Yayoi Kusama en Louise Bourgois zijn de andere kunstenaars. Maar een hele serie op deze manier is voor ons teveel, We zijn wel blij met dit boek over Banksy. Een geweldig boek!

3 heldere nachtelijke sterren voor Banksy Graffitied Walls and Wasn't Sorry, van de kleine kijkertjes en hun voorlezers!OK