SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Bramen mille feuille

met appel
Herfst, Frans, Gebak, Met slagroom en Met vers fruit
Blackberry mille feuille side

De boodschappen
1 rol bladerdeeg
poedersuiker om te bestuiven
2 Elstar appels
150 gram bramen
1 eetlepel vanillesuiker
1 theelepel kaneel
sap van 1/2 citroen
50 gram boter
300 ml slagroom
35 gram fijne suiker

Blackberry mille feuille sidell

Bij ons in de buurt groeien bramen in overvloed, gewoon in het wild. Niet alleen leuk om met de kids bramen te gaan plukken maar ook om te bedenken wat we ervan gaan maken. Deze keer maken we er tompoezen van, met bramen en appel. Lekker!

Zo maak je Bramen Mille Feuille

Verwarm de oven voor op 200°C

Blackberry mille feuille 01
Blackberry mille feuille 02
Blackberry mille feuille 03
Blackberry mille feuille 04
Was de bramen heel goed schoon.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verdeel het bladerdeeg in 3 stukken.
Steek gaatjes in twee stukken deeg.
Blackberry mille feuille 05
Blackberry mille feuille 06
Blackberry mille feuille 07
Bestrooi het deeg met poedersuiker.
Bak het bladerdeeg in 10-12 minten gaar.
Kook de appels een minuut in de boter.
Voeg 45 ml water, kaneel en de vanillesuiker aan de appels toe en breng ze weer aan de kook.
Blackberry mille feuille 08
Blackberry mille feuille 09
Blackberry mille feuille 10
Blackberry mille feuille 11
Voeg de bramen aan de appels toe.
Voeg het citroensap toe.
Kook de appelmix nog +/- 10 minuten*.
Klop de slagroom met de suiker stijf .
* Laat de fruitmix als het iets ingedikt is afkoelen en dan even in de ijskast opstijven.
Blackberry mille feuille 12
Blackberry mille feuille 13
Blackberry mille feuille promo.ll
Maak een laagje fruit dan slagroom op het bladerdeeg.
Herhaal dit maar nu eerst slagroom dan fruit.
Decoreer de mille feuille met een tipje room.
Door de frisse smaak van appel en braam is dit echt heerlijk herfstgebak. Je kunt het alleen niet van te voren maken. De drie aparte delen wel maar het gebak moet last minute worden samengesteld. Anders wordt het klef door het fruitsap. Maar heb het er voor over want het gebak is heerlijk!