De boodschappen
1 rol bladerdeeg
poedersuiker om te bestuiven
2 Elstar appels
150 gram bramen
1 eetlepel vanillesuiker
1 theelepel kaneel
sap van 1/2 citroen
50 gram boter
300 ml slagroom
35 gram fijne suiker
Bij ons in de buurt groeien bramen in overvloed, gewoon in het wild. Niet alleen leuk om met de kids bramen te gaan plukken maar ook om te bedenken wat we ervan gaan maken. Deze keer maken we er tompoezen van, met bramen en appel. Lekker!
Zo maak je Bramen Mille Feuille
Verwarm de oven voor op 200°C
Was de bramen heel goed schoon.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verdeel het bladerdeeg in 3 stukken.
Steek gaatjes in twee stukken deeg.
Bestrooi het deeg met poedersuiker.
Bak het bladerdeeg in 10-12 minten gaar.
Kook de appels een minuut in de boter.
Voeg 45 ml water, kaneel en de vanillesuiker aan de appels toe en breng ze weer aan de kook.
Voeg de bramen aan de appels toe.
Voeg het citroensap toe.
Kook de appelmix nog +/- 10 minuten*.
Klop de slagroom met de suiker stijf .
* Laat de fruitmix als het iets ingedikt is afkoelen en dan even in de ijskast opstijven.
Maak een laagje fruit dan slagroom op het bladerdeeg.
Herhaal dit maar nu eerst slagroom dan fruit.
Decoreer de mille feuille met een tipje room.
Door de frisse smaak van appel en braam is dit echt heerlijk herfstgebak. Je kunt het alleen niet van te voren maken. De drie aparte delen wel maar het gebak moet last minute worden samengesteld. Anders wordt het klef door het fruitsap. Maar heb het er voor over want het gebak is heerlijk!