De boodschappen
225 gram zelfrijzend bakmeel
1½ vrije uitloop ei
75 gram gesmolten boter
185 ml melk
185 ml lauw water
7 gram droge gist
snufje zout
poedersuiker
250 ml slagroom + 2 eetlepels suiker
vers fruit naar keuze
Aangekomen in België met de hoofdstad Brussel - standplaats van de Europese Unie - is de keuze heel gemakkelijk. We bakken Brusselse wafels. Een heerlijke basis voor allerlei lekkers zoals slagroom en seizoensfruit, ijs of peer met chocolade saus, kaas en spek...je kunt er je fantasie op loslaten! Wij kiezen voor traditie: vers fruit en slagroom, heerlijk!!
Zo maak je Brusselse wafels
Meet en weeg alle ingrediënten en zet ze klaar.
Klop de 1½ eierdooier alvast los in een bakje.
Schenk de dooiers en de melk in de keukenmachine.
Klop de melk en de eierdooiers tot een luchtig geheel.
Voeg terwijl de machine klopt het water toe.
Zeef meel, gist en zout er in gedeelten bij.
Klop weer veel lucht in het mengsel.
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg het aan de mix toe.
Wrijf een kom in met citroen.
Klop het eiwit stijf.
Voeg het stijfgeslagen eiwit aan het beslag toe.
Schep het snel en voorzichtig door het beslag.
Laat het beslag nu 20 minuten op kamertemperatuur rusten. Verwarm alvast het wafelijzer.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Schep de room in een spuitzak en leg die in de ijskast.
Inmiddels is het wafelijzer ook op temperatuur.
Bestrijk het wafelijzer aan beide kanten licht met boter.
Schep het beslag voorzichtig in het wafelijzer en sluit het.
Check na 5 minuten of de wafels goudbruin zijn.
Geef de wafels er eventueel 2 minuten baktijd bij.
Bestrooi de wafels licht met poedersuiker.
En serveer ze met slagroom en vers fruit.
Eet de wafels gelijk als ze gebakken zijn.
Brusselse wafels smaken te lekker. Eet gij smakelijk, Bon appetit!