SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Mijn naam is Bob

is een echt dierendag boek!
Prentenboek, Leesboek, Dierendag, Dierenboek en Informatief en leerzaam
My name is bob sidepic

Mijn naam is Bob
Auteur: James Bowen & Garry Jenkins
Illustrator: Gerald Kelley
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Frans van der Heijden
Verschenen: 2012 (herdruk oktober 2014)
Uitgverij: Kluitman
ISBN13: 9789020682328
Prijs: € 12,95
Leeftijd: 4 - 8 jaar

We lezen een mooi prentenboek met de monstertjes, het heet Mijn naam is Bob. In 2011 verscheen het autobiografische verhaal van James Bowen en Bob in druk, een boek over een drugsverslaafde straatmuzikant en een zwerfkat. Allebei dakloos ontmoetten ze elkaar en wat er toen gebeurde heeft de hele wereld bereikt via dit boek.

Want inmiddels is het boek over James en Bob in 28 talen vertaald. Daardoor heeft niet alleen Bob maar ook James een speciaal plekje in de harten van de lezers van de boeken gekregen. Je kunt ze elke dag in het echt ontmoeten, in het centrum van Londen, op straat muziek makend.

Garry Jenkins is de schrijver die James Bowen hielp het verhaal van Bob en James op te schrijven en het boek is prachtig geillustreerd door Gerald Kelley.

My name is bob 01
My name is bob 02
My name is bob 03

Op youtube vind je heel veel filmpjes over Bob en James, ze waren zelfs bij de BBC te gast. Er zijn leuke waarin James zijn prentenboek aan Bob voorleest en ook een korte documentaire over hun leven samen. Ga even kijken en koop dat boek, het is ge-wel-dig!

3 stralende sterren voor Mijn naam is Bob, van de voorlezers en de monstertjes!