Boodschappenlijstje
3 - 4 blini's
200 gram gerookte zalm
100 gram bimi
½ bosje radijs
45ml rijstazijn
100 gram cream cheese
45 gram yoghurt
1 eetlepels citroensap
½ teentje knoflook
zeezout en versgemalen peper
stukjes citroen
Zoals gisteren beloofd, vandaag een lekker en gezond receptje voor onze overgebleven (koude) blini's. We beleggen ze met een lichte roomkaas-crème, gerookte zalm, zoetzure radijs en bimi. Echt een lekkere lunch voor de zondag!
Zo maak je de hartige blini's
Verwijder de bimiblaadjes van de stelen en was de groente.
Doe de bimi in een pan met ruim water, breng aan de kook.
Blancheer de bimi in 4 minuten beetgaar.
Giet de groente af en laat het uitlekken.
Maak de radijsjes schoon, snij ze in dunne schijfjes.
Roer de rijstazijn er door.
Zet ze afgedekt in de ijskast.
Maak de roomkaas wat lichter door het met de yoghurt, citroensap en versgemalen peper en zeezout te mengen
Mix de roomkaas met de yoghurt.
Voeg de citroensap en geperste knoflook toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer alles kort door elkaar
Pak de Blini's erbij en besmeer ze met de kaascreme.
Leg de zalm, radijs en bimi op de blini's en enjoy!