Icon en

Bobbi viert Sint Maarten

Hoera, het 30e boek van Bobbi!
Prentenboek
Bobbi viert st maarten home
Bobbi viert Sint Maarten, boek 30
Auteur/Iillustrator: Monica Maas
Serie: Bobbi - 30 delen
Oorspronkelijk: Nederlands
Verschenen: september 2018
Uitgeverij: Kluitman
ISBN13: 9789020684384
Prijs: € 7.99 (HC)
Leeftijd: 2-6 jaar
Bobbi viert st maarten sidepicll
Snazzie's boek van de week is het allernieuwste deeltje in de Bobbi serie, Bobbi viert Sint Maarten. Het boekje is weer beeldig! De Bobbi-serie van Monica Maas is vorig jaar 15 jaar oud geworden, in 2002 verscheen het eerste deeltje: Bobbi is jarig!

De verhaaltjes gaan over alles wat een Nederlandse kleuter meemaakt, alle feestdagen; de seizoenen; naar de peuterspeelzaal; naar de basisschool; de (kinder)boerderij; de dierentuin; op vakantie; ziek; logeren; verhuizen; op het potje; de allerliefste... (vul maar in: mamma, papa, oma, opa) en nog veel meer, je kunt het bijna zelf bedenken.
Bobbi viert st maarten 01
Bobbi viert st maarten 02
Bobbi viert st maarten 03
De tekst bestaat helemaal uit korte rijmpjes en de tekeningen zijn knus, lief gekleurd met veel schattige details. Geen wonder dat heel Nederland Bobbi Beer voorleest! Ieder Bobbi-boekje is meteen een bestseller en in de bibliotheek vind je ook lange rijen Bobbi-boekjes in de boekenkasten.

 

De boekjes zijn helaas niet in het Engels vertaald, misschien staat de belevingswereld van Britse en Amerikaanse kleuters te ver van de Nederlandse. Zou natuurlijk zomaar kunnen. Er zijn in maart 2017 wel twee deeltjes in het Duits vertaald en gepubliceerd, Bobbi in de zomer en Bobbi op vakantie, dus wie weet.

Bobbi viert st maarten 04
De jongste snazzie lezertjes, ouders en andere voorlezers zijn allemaal fan van Bobbi, dat snap je wel! Er is nu ook een zachte Bobbi knuffel, je kunt hem bij de boekhandel kopen of hier online bestellen.

Maar pas op! Als er bij jullie in de buurt niet aan Sint Maarten wordt gedaan zullen de kids zwaar teleurgesteld zijn. In dit deeltje haalt Bobbi een rugzak vol snoep op, als hij langs de deuren gaat en zijn Sint Maarten liedjes zingt :D


3 schitterende sterren voor Bobbi viert Sint Maarten, van ons allemaal!