Icon en

Pierogi z jagodami

Poolse dumplings met bosbessen
Gebak, Europees en Met vers fruit
Pierogi side pic

De boodschappen
250 gram meel, gezeefd
60 gram poedersuiker
snufje zout
1 citroen, geraspt
1 vrije uitloop ei
2 eetlepels zure room
stukje boter
200 gram verse bosbessen
2 eetlepels kristalsuiker
100 ml zure room

Poland side pic

Deze heerlijke Pierogi (=dumplings) worden overal in Polen geserveerd en niet alleen met een bosbessenvulling. Er worden ook aardbeien, frambozen of aalbessen in verstopt, je kunt elke bes die je lekker vindt gebruiken.

Zo maak je wij blauwe bessen Pierogi

Pierogi 01
Pierogi 02
Pierogi 03
Pierogi 04
Zet alle ingrëdienten klaar, dat werkt relaxter.
Rasp de citroen en roer het door het gezeefde meel.
Voeg zout toe en maak een kuiltje in het midden.
Klop het ei met 2 eetlepels water en twee eetlepels room los.
Pierogi 05
Pierogi 06
Pierogi 07
Giet de eimix in het kuiltje.
Werk met een vork het meel door het vocht.
Dan krijg je een kom vol kruimels.
Pierogi 08
Pierogi 09
Pierogi 10
Pierogi 11
Stort het deeg op een bakmat.
Kneed het deeg met de hand glad.
Dek het af en laat het 1 uur rusten.
Rol het deeg uit tot 2mm dikte.
Hussel op het laatste moment de 2 eetlepels kristalsuiker door de bessen, anders verliezen ze sap.
Pierogi 12
Pierogi 13
Pierogi 15
Steek cirkels uit het deeg.
Leg 4-5 bessen op het deeg.
Plak het deeg in maanvorm op elkaar.
Let op! Plak de randen van de dumplings goed vast door er een beetje water op te strijken.
Pierogi 14
Pierogi 16
Pierogi 17
Pierogi 18
Breng een ruime pan water aan de kook.
Laat een paar dumplings in het kokende water zakken.
Na 2-3 minuten drijven de dumplings omhoog.
Smelt de boter en bak de Pierogi goudbruin en krokant.
Pierogi 19
Pierogi 20
Pierogi promo l
Laat de Pierogi even uitlekken op keukenpapier.
Klop de zure room met 2 eetlepels poedersuiker.
Strooi het restant poedersuiker over de Pierogi.
Serveer de pierogi met zure room en wat gezoete bessen. Cieszyc sie!