Soezendeeg
200 ml water
100 gram boter
100 gram patent meel
snuf zout
4 vrije uitloop bio-eieren
chocoladefondant
200 gram suiker
150 milliliter water
15 gram cacao
275 gram pure chocolade
vulling
500 ml slagroom + 4 eetlepels fijne suiker
Vandaag is Noord brabant aan de beurt dus we maken Bossche Bollen. Bossche bollen zijn grote slagroomsoezen met dik chocoladefondant erover en ze zijn erg lekker! Als je er een bij de koffie eet kun je de lunch wel overslaan dus plan was om mini Bossche bollen te maken, voor de mini-monstertjes. Dat is jammerlijk mislukt omdat de soezen uitzetten, wat natuurlijk wel de bedoeling is, maar het was meer dan we verwachtten. Geen probleem, een kwart of halve soes is ook prima! ;))
Zo maak je Bossche Bollen
Doe water en boter in een steelpan, breng het aan de kook.
Neem van het vuur en voeg de bloem en zout er aan toe.
Roer het goed stevig door elkaar, dat vraagt enige kracht!
Als alles goed gemengd is zet je het terug op het gas.
Blijf aldoor stevig roeren terwijl het deeg gaart en tot het loslaat van kant van de pan
Je ziet een dun laagje deeg aan de bodem van de pan kleven.
Neem de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door.
Zorg dat het ei helemaal is opgenomen voor je het volgende doorroert.
Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C hetelucht en leg bakpapier op de bakplaat
Schep het deeg in een spuitzak.
Spuit doppen op de bakplaat.
Bak de soezen +/- 15 minuten.
De tijd is afhankelijk van de grootte.
Terwijl de soezen helemaal afkoelen op een rooster maak je chocolade fondant
Weeg en meet de ingrediënten.
Hak de chocolade fijn.
Doe water, suiker en cacao in een pannetje.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 1 minuutje doorkoken, of tot de suiker helemaal opgelost is
Neem de pan van het vuur en doe de chocola er bij.
Roer het tot een mooie, gladde fondant.
Pak de afgekoelde soezen er bij.
Doop de soezen in de fondant en tik zachtjes af.
Laat de chocolade harden.
Klop slagroom met suiker stijf.
Knip een kruisje in de bodem.
Spuit de soes vol met slagroom.
Snel koffie zetten, lekker met een Bossche bol erbij!
Morgen? Dan zijn we in Limburg! Onze laatse stop...