Brazo de gitano banana
ingrediënten voor de cake
bakspray, om in te vetten
125 gram bloem
4 grote vrije uitloop eieren
100 + 45 gram fijne suiker
25 gram lichtbruine basterdsuiker
30 ml warm water
1 zakje vanillesuiker
Brazo de gitano banana
ingrediënten voor de bananenroom
3 kleine rijpe bananen
30 gram lichtbruine basterdsuiker
200 ml slagroom
2 eetlepels bruine rum (optioneel)
50 gram witte chocolade (optioneel)
Lees meer http://josepizarro.com/
Dit recept voor Brazo de gitano van de briljante Spaanse chef José Pizarro wijkt af van het klassieke recept door dat er bananen in zijn verwerkt. De kleine José kreeg deze taart elk jaar op zijn verjaardag, zelfgebakken door zijn moeder. Dit recept betekent dus veel voor hem en dat proef je.
Deze taart wordt in heel Spanje bij elke feestelijke gelegenheid gegeten, bij de koffie of als dessert. Vaak wordt de 'zigeuner arm' - zoals hij in het Nederlands vertaald zou heten - gevuld met gele custard en aarbeien(jam).
Omdat het een heel oud is recept heeft inmiddels elke streek er zijn eigen variatie op gemaakt. Snazzie's variatie (beetje brutaal) bestaat uit geen prakje banaan maar schijfjes en geen poedersuiker maar witte chocoladeschaafsel als garnering.
De Brazo de Gitano is serieus lekker en heel gemakkelijk te maken, dus probeer het! Zo maak je hem
Verhit de oven voor op 190°C, leg ingevet bakpapier op een bakblik.