De boodschappen
500 gram half om half gehakt
1 witte boterham
1 vrije uitloop ei
1 zakje gehaktkruiden met paneermeel
1 uitje, fijn gehakt
2 eetlepels boter
4 witte broodjes
optioneel: augurken & mosterd
Een in Rotterdam geliefd 'broodje Bal' eet je in de zomer in de stad, aan de waterkant op een terras. Maar als het zo uitkomt maak je het 's winters ook gewoon thuis, in het weekend. Met het recept van oma in de hand zijn onze gehaktballen zo klaar. Erg lekker met een augurk en een beetje mosted!
Zo maak je het 'broodje bal'
Leg een witte boterham onderin een grote kom.
Voeg het gehakt toe en breek er een ei op.
Voeg de kruiden met paneermeel en het fijngehakte uitje toe.
Kneedt alles door elkaar en rol er vier ballen van.
Verhit de boter en leg de ballen er in.
Braadt ze rondom bruin.
Snij alvast de broodjes open.
Voeg een klein scheutje heet water toe en laat de gehaktballen op een laag pitje in +/- 20-25 minuten gaar worden.
Snij de gehaktballen in dikke plakken.
Beleg de broodjes met de plakken gehakt.
Serveer de broodjes bal met mosterd en augurken maar sommige Rotterdammers eten er liever mayonaise bij :)