300 gram bruine bonen
400 gram basmati rijst
(250 gram zoutvlees)
250 g kippendijen
1 theelepel Faja Lobi kip masala
3 teentjes knoflook
2 uien en 2 tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel five spice
2 bouillon blokjes
1 madame Jeanette peper
1 bosje bladselderij
zonnebloemolie
In de maand van Keti Koti koken we Surinaams, dus bruine bonen met rijst (en kip) maken we dit weekend. Het is makkelijk te maken, maar we hebben geen zoutvlees erbij. Wel hebben we nog ingemaakt zoetzuur en sambal erbij, dus het wordt igg lekker!
Zo maak je BB + R
Was, pel en snij de groenten.
Verhit de olie en bak de kruiden 1 minuut.
Roer het door elkaar.
Voeg de uien en knoflook toe.
Voeg de Madame Jeanette peper toe.
Doe de tomaten en selderij erbij.
Voeg de kipstukjes toe en bak ze mee.
Bak de kip op middelhoog vuur tot het mooi bruin kleurt
Roer de kip zodat het rondom bruint.
Voeg nog 1 eetlepel Faja Lobi kruiden toe.
Doe de tomatenpuree bij het kipmengsel.
Voeg daar de schoongewassen bruine bonen aan toe.
Schep de bruine bonen even door het kipmengsel..
Verkruimel het bouiilonblokje erover en voeg het water toe.
Breng op smaak met zeezout en peper en zet de deksel op de pan.
Laat het gerecht nog een kwartiertje stoven op een laag pitje en kook intussen de rijst zoals op de verpakking staat
Roer tenslotte het bruine bonen gerecht even door.
Serveer de bruine bonen met de rijst ernaast.
Serveer de Faja Lobi Madame Jeanette sambal en het zoetzuur erbij
Nyan switi! - Smakelijk eten!