De boodschappen
500 ml melk
1 eetlepel bloem
2 eetlepels suiker
1 vanillepeul
80 ml Amaretto
100 gram chocolade, puur
50 garm boter
30 gram amaretti koekjes
Na het Italiaanse familiegerecht van gisteren maken we vandaag een Italiaanse chocoladepudding, receot ook van Gennaro Contaldo. Als je de Amaretto vervangt door melk kunnen de kids ook mee-eten.
Verwarm de melk op een laag pitje.
Roer meel en suiker in een kom door elkaar.
Schraap de vanillepeul leeg, doe het zaad er bij.
Roer het vanillezaad door de bloemmix.
Roer de warme melk er door.
Schenk het mengsel terug in de pan.
Voeg de Amaretto toe.
Zet de pan weer 2-3 minuten laag op, blijf roeren tot het mengsel dikker wordt. Neem de pan van het vuur.
Roer de boter er door.
Doe ook de chocolade erbij.
Roer tot de chocola is gesmolten.
Schenk de pudding in glazen, leg de gebroken amaretti erop en serveer het warm of koud.