Boodschappenlijstje
75 gram gesmolten boter, plus extra
100 gram zelfrijzend bakmeel, plus extra
100 gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei
½ theelepel amandel-extract
1 - 2 appels, geschild, in dunne schijfjes
15 gram geschaafde amandelen
crème fraîche of slagroom
Deze appelcakejes zijn zo lekker en zonder slagroom kun je ze prima meenemen als je naar buiten gaat. Perfect voor een picnic! Wij haalden er net geen 6 uit, onze ringen zijn net te groot (8cm). Voor ons zijn ze goed en de mini-monstertjes delen ze toch, dus het is in ieder geval genoeg! Je hebt 6 dessert-ringen nodig van 6cm.
Zo maak je deze appelcakejes
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hete lucht en leg bakpapier op de bakplaat
Vet de ringen in.
Bestuif ze met bloem.
Smelt de boter.
Voeg er meel en suiker aan toe.
Doe het ei en amandel extract er bij.
Klop het tot een glad beslag.
Schep een bodemlaag in de ringen.
Snij de appel(s) in schijfjes.
Leg de schijfjes in de ringen.
Schep er een laagje beslag op.
Bestrooi met geschaafde amandelen.
Schuif de bakplaat met de ringen in het midden van de oven
Bak de cakejes 25 - 30 minuten.
Dan zijn ze lichtbruin en gaar.
Laat de cakjes in de ringen afkoelen.
Zet de cakjes ondersteboven, druk de bodem heel voorzichtig eerst rondom, dan in het midden naar omlaag uit de ringen
Eet de appelcakejes au naturel of spuit er een toef slagroom of op, lekker bij koffie & thee!