Boodschappen
12-15 verse pasta vellen
500 gram gehakt
250 g Ricotta/ 150 g Mascarpone
100 g Pecorino/150 g Parmesan
1 fijn gehakt uitje
wat verse basilicum
60 ml olijfolie
zeezout & zwarte peper
5 g nootmuskaat
1 blik tomaten
1 blik tomatenpuree
Een superlekker maar machtig Italiaans gerecht is cannelloni. Een voorwaarde voor de echt Italiaanse smaak: gebruik Italiaanse producten. Nog een voorwaarde is dat je van kaas houdt ;) want er gaan 4 soorten in dit gerecht. Dit recept (een variatie op dat van Gino D'Acampo) is een topper bij de hele snazzie familie. Probeer het maar, wij vinden het erg lekker!
Zo maak je cannelloni
Schenk 2 eetl. olijfolie in de pan.
Voeg het gehakte uitje toe.
Doe het gehakt erbij.
Voeg zout & peper toe.
Bak vlees&ui in 10-15 minuten gaar, laat het afkoelen.
Schep de ricotta in een grote mengkom.
Roer de mascarpone door de ricotta.
Verwarm de oven voor op 200°c.
Schep de parmezaanse kaas + nootmuskaat door het gehakt.
Vouw ook de ricottamix in de gehakt/parmesaan mix.
Schep twee eetlepels vulling op de pastavellen.
Maak rolletjes en let op dat de uiteinden goed gevuld zijn.
Leg de rolletjes netjes naast elkaar met de opening aan de onderkant.
Bedek met tomaat, druppel er room en 30 ml olie op, bestrooi met zout, peper&basilicum.
Dek het bakblik af met aluminium folie en schuif het eerst 10 minuten in de oven.
Verwijder het folie en bak de cannelloni nog 10 minuten. Laat het wat afkoelen op een rooster.
Serveer de cannelloni met een simpele gemengde rocket salade en strooi er pecorino schaafsel over.