De boodschappen
125 gram bosbessen
125 gram frambozen
125 gram kersen (diepvries)
1/4 l slagroom light
340 gram bloem
40 gram suiker
85 gram boter
100 ml melk
10 gram bakpoeder
5 gram baking soda
snuf zout
wat rietsuiker
Vandaag een authentiek Amerikaans recept voor shortcake met - zoals de gewoonte in de USA - lekker veel calorieën. Snazzie.nl maakt de koekjes kleiner, de suiker minder, de slagroom light en compenseerd dit minder zoet met lekker veel vers fruit. De kersen komen uit de diepvries, het kersenseizoen is pas in augustus.
Doe het meel in een kom.
Voeg zout, bakpoeder en -soda toe.
Roer alles in de kom door elkaar.
Mix de koude boterblokjes erdoor.
Voeg de melk toe en mix erdoor.
Mix tot je grote kruimels hebt.
Kneedt het deeg snel even met de hand.
Verwarm de oven voor op 220°c.
Rol kleine balletjes van het deeg en druk ze plat.
Besmeer de koekjes met room & bestrooi ze met rietsuiker.
Bak de koekjes in 15 minuten op 220°c gaar en lichtbruin.
Laat de shortcakes op een rek helemaal afkoelen.
De koekjes zijn erg bros, dus snij voorzichtig.
Snij de koekjes overlangs in twee helften.
Klop de rest van de slagroom stijf.
Spuit slagroom tussen de koekjes en maak ze op op met fruit.
Zo'n toetje lusten we wel elke dag!