Icon en
Chicago dogs sidepic

Boodschappenlijstje
4 knakworstjes              
4 afbak mini-baguettes         
1 vrije uitloop bio ei            
1 theelepel water            
maanzaad, naar smaak
1 appel, in kleine stukjes 
1 zoete ui, fijn gehakt
100 gram roma tomaatjes, fijn gehakt  
100 gram mayo-mosterdsaus  
2 augurken, in lucifers gesneden               

Chicago dogs sidepicll

Een Chicago Dog heeft altijd maanzaad op het broodje, wij hadden het ei er al voor geklutst! Voor iemand die wil mailen om ons daar behulpzaam op te wijzen, we zijn ervan op de hoogte ;)) Maar papa houd niet van maanzaad en we maken het recept voor vaderdag.

Verder houden we de traditionele ingrediënten aan, met nog 1 uitzondering. De mini-baguette zijn Frans ipv Amerikaans! Wij vonden de Chicago Dogs toch erg lekker. Pap vond deze zelfs de lekkerste van de twee soorten hot dogs van dit weekend! Het tweede recept volgt morgen.

Zo maak je deze Chicago Dogs

Wij gebruiken bevroren mini-baguette die je eerst - zo uit de vriezer - onder de lopende kraan moet houden, volg daarna ons recept

Chicago dogs 01
Chicago dogs 02
Chicago dogs 03
Chicago dogs 04

Laat de worstje 20 minuten wellen in heet (niet kokend) water.

Klop het ei los met een theelepel water.

Bestrijk de broodjes met ei en strooi er maanzaad over.

Bak de broodjes af in 8 minuten op 190°C, laat ze afkoelen

Chicago dogs 05
Chicago dogs 06
Chicago dogs 07

Was de groenten en fruit.

Hak de appel en tomaten klein.

Snipper de ui fijn en snij de augurk in reepjes.

Zo maak je de mosterd-mayonaise saus

Chicago dogs 08
Chicago dogs 09
Chicago dogs 10

Roer 2 eetlepels mosterd door de mayonaise.

Roer groenten en fruit voorzichtig door elkaar.

Voeg het aan de mayo toe en schep er voorzichtig door.

Snij de broodjes over de hele lengte open

Chicago dogs 12
Chicago dogs homepage

Vul de broodjes met de saus.

Strooi er lucifers van augurk over en geef de rest van de saus erbij.

Fijne vaderdag!