Boodschappenlijstje
4 knakworstjes
4 afbak mini-baguettes
1 vrije uitloop bio ei
1 theelepel water
maanzaad, naar smaak
1 appel, in kleine stukjes
1 zoete ui, fijn gehakt
100 gram roma tomaatjes, fijn gehakt
100 gram mayo-mosterdsaus
2 augurken, in lucifers gesneden
Een Chicago Dog heeft altijd maanzaad op het broodje, wij hadden het ei er al voor geklutst! Voor iemand die wil mailen om ons daar behulpzaam op te wijzen, we zijn ervan op de hoogte ;)) Maar papa houd niet van maanzaad en we maken het recept voor vaderdag.
Verder houden we de traditionele ingrediënten aan, met nog 1 uitzondering. De mini-baguette zijn Frans ipv Amerikaans! Wij vonden de Chicago Dogs toch erg lekker. Pap vond deze zelfs de lekkerste van de twee soorten hot dogs van dit weekend! Het tweede recept volgt morgen.
Zo maak je deze Chicago Dogs
Wij gebruiken bevroren mini-baguette die je eerst - zo uit de vriezer - onder de lopende kraan moet houden, volg daarna ons recept
Laat de worstje 20 minuten wellen in heet (niet kokend) water.
Klop het ei los met een theelepel water.
Bestrijk de broodjes met ei en strooi er maanzaad over.
Bak de broodjes af in 8 minuten op 190°C, laat ze afkoelen
Was de groenten en fruit.
Hak de appel en tomaten klein.
Snipper de ui fijn en snij de augurk in reepjes.
Zo maak je de mosterd-mayonaise saus
Roer 2 eetlepels mosterd door de mayonaise.
Roer groenten en fruit voorzichtig door elkaar.
Voeg het aan de mayo toe en schep er voorzichtig door.
Snij de broodjes over de hele lengte open
Vul de broodjes met de saus.
Strooi er lucifers van augurk over en geef de rest van de saus erbij.
Fijne vaderdag!