De boodschappen
1 eetlepel Shaoxing rijstwijn of droge sherry|
2 eetlepels light soya saus
2 eetlepels heldere honing
60 ml vers sinaasappelsap
gemalen witte peper
2 ossehaas filets
1 eetlepel arachide olie
100 gram shitake paddestoelen
100 gram gemengde sla
1 sinaasappel
1 bosui
Een niet voor de hand liggende combinatie van ingrediënten gaan in het gerecht van de Chinese chef Ching-He Huang. Kijkend naar de foto's zou je denken dat dit gerecht veel werk vraagt, maar dat lijkt maar zo. Het is heel snel klaar, heeft weinig calorieën en is superlekker! Zoals Ching-He aanbeveelt maken we er rijst bij en een groene salade.
Snij de ossehaas filets in reepjes. Dan maken we de marinade: klop de rijstwijn of sherry; soya; honing; sinaasaappelsap en peper stevig door elkaar.
Schep het vlees door de marinade, trek transparantfolie over de schaal en zet hem 15 minuten in de ijskast.
Kook de rijst als op de verpakking staat.
Snij de lenteui in ringetjes.
Strooi de uienringetjes over de salade.
Pel en snij de sinaasappel.
Dan gaan we nu wokken!
Schep het vlees uit de marinade, zet de marinade even opzij.
Verhit de wok tot hij stoomt, voeg dan de olie toe.
Bak de reepjes vlees 2 minuten per kant.*
Doe de marinade in de wok, kook het 30 seconden in.
* Leg het vlees op verwarmde borden en dek het af met aluminiumfolie.
Wok de shitake 2 minuten in de saus, schenk dan de saus over het vlees.
Maak het gerecht af met partjes sinaasappel en uienringetjes.
Meer recepten van Ching-He Huang vind je op haar website>> http://www.chinghehuang.com/