De boodschappen voor 15 cupcakes
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
250 gram boter of plantenmargarine (kamertemp)
3 vrije uitloop eieren (kamertemperatuur)
4 eetlepels melk (kamertemperatuur)
1/2 liter slagroom
4 eetlepels suiker
1 zakje klopfix
roze rolfondant
roze en rode sprinkels
Zoals altijd bakken we voor Chinees Nieuwjaar cupcakes met de kids. Het worden weer vanillecupcakes maar met biggetjes deze keer want het is het jaar van het varken. De kids vinden de vanille-cakejes het lekkerst en daar gaat het tenslotte om.
Zo maak je de biggetjes-cupcakes
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker romig.
Klop 1 voor 1 de eieren door het mengsel.
Klop dan het meel in gedeelten en tot slot de melk er door.
Zet papieren vormpjes in een cupcake blik.
Verwarm de oven voor op 170°C
Schep met een kleine ijstang bolletjes beslag.
Bak de cupcakes in +/- 15 minuten goudbruin.
Laat de cakejes afkoelen in de vorm op een rek.
Klop de slagroom stijf met de suiker en de klopfix.
Rol de fondant dun en steek er biggetjes uit.
Spuit slagroomrozetten op de cupcakjes.
Steek de varkentjes in de slagroom.
Strooi er wat sprinkeltjes over en... Gelukkig Nieuwjaar!