De boodschappen
125 gram boter
zakje vanillesuiker
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 vrije uitloop eieren, losgeklopt
2 eetlepels melk
marsepein, rood & oranje
zilverparels
eetbare verf & glitter, goud
In China en Taiwan zijn kleine met ananaspasta gevulde cakjes een geliefde snack. Enigzins aangepast naar de westerse cultuur maken we voor Chinees Nieuwjaar met ananasjam gevulde cupcakes. Hiervoor gebruiken we het oude, vertrouwde basisrecept voor vanillecupcakes. In de tradiotionele Nieuwjaars kleuren rood&goud, met marsepein karpers en goudglitter erop zijn de cupcakes erg feestelijk geworden!
Zo maak je deze Chinees Nieuwjaar cupcakes
Verwarm de oven voor op 175°C
Vul een cupcakeblik met 10 papieren vormpjes.
Mix in een grote kom de boter en beide suikers romig.
Voeg de eieren in gedeelten toe en klop ze in de mix.
Vouw met de hand het meel in het botermegsel.
Roer tenslotte snel de melk door het beslag.
Bak de cupcakes in 12-15 minuten goudbruin.
Druk intussen de marsepein in een vissen mal.
Laat de cupcakes helemaal afkoelen in het bakblik.
Druk met een glas cirkels uit rood marsepein.
Dan is de marsepein decoratie alvast klaar.
Schep of steek gaatjes in het midden van de cupcakes.
Vul de cupcakes met de ananasjam.
Druk de marsepein cirkels op de cupcakes.
Druk de vissen voorzichtig op de cupcakes.
Versier de vissen met goudverf en druk de oogjes er in.
Dep wat glitter rondom de vissen op de cirkels.