Icon en

Chinees Nieuwjaar?

natuurlijk maken we cupcakes!
Cupcakes, Chinees Nieuwjaar en Traktatie
Koi karpers side

De boodschappen
125 gram boter
zakje vanillesuiker
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 vrije uitloop eieren, losgeklopt
2 eetlepels melk
marsepein, rood & oranje
zilverparels
eetbare verf & glitter, goud

Koi karpers side ll

In China en Taiwan zijn kleine met ananaspasta gevulde cakjes een geliefde snack. Enigzins aangepast naar de westerse cultuur maken we voor Chinees Nieuwjaar met ananasjam gevulde cupcakes. Hiervoor gebruiken we het oude, vertrouwde basisrecept voor vanillecupcakes. In de tradiotionele Nieuwjaars kleuren rood&goud, met marsepein karpers en goudglitter erop zijn de cupcakes erg feestelijk geworden!

Zo maak je deze Chinees Nieuwjaar cupcakes
Verwarm de oven voor op 175°C

Koi karpers 01
Koi karpers 02
Koi karpers 03
Koi karpers 04
Vul een cupcakeblik met 10 papieren vormpjes.
Mix in een grote kom de boter en beide suikers romig.
Voeg de eieren in gedeelten toe en klop ze in de mix.
Vouw met de hand het meel in het botermegsel.
Koi karpers 05
Koi karpers 06
Koi karpers 07
Roer tenslotte snel de melk door het beslag.
Bak de cupcakes in 12-15 minuten goudbruin.
Druk intussen de marsepein in een vissen mal.
Koi karpers 08
Koi karpers 09
Koi karpers 10
Koi karpers 12
Laat de cupcakes helemaal afkoelen in het bakblik.
Druk met een glas cirkels uit rood marsepein.
Dan is de marsepein decoratie alvast klaar.
Schep of steek gaatjes in het midden van de cupcakes.
Koi karpers 13
Koi karpers 14
Koi karpers 15
Vul de cupcakes met de ananasjam.
Druk de marsepein cirkels op de cupcakes.
Druk de vissen voorzichtig op de cupcakes.
Koi karpers 16
Koi karpers home
Versier de vissen met goudverf en druk de oogjes er in.
Dep wat glitter rondom de vissen op de cirkels.
Xin nian kuai le!