SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Chinees Nieuwjaar viering

in Rotterdam
Info, Chinees Nieuwjaar en Feesten van over de wereld

Rotterdam is nauw verbonden met de Chinese gemeenschap. Al sinds 1930 wonen er veel mensen van Chinese afkomst in Rotterdam. De meesten daarvan woonden (toen) op Katendrecht. Oud en Nieuw werd er uitbundig gevierd, met een draak en heel veel vuurwerk in de bomen. Er waren Chinese Boarding Houses, restaurants, gokhuizen en er zaten kinderen van gemengde afkomst in de klas. Katendrecht was toen het grootste China Town van Europa.

Tegenwoordig wordt het Oude Westen bedoeld als het over China Town in Rotterdam gaat, waar ook een grote Chinese gemeenschap woont en werkt. Daar speelt de Chinese Nieuwjaarsviering zich nu voornamelijk af. Er is traditioneel een optocht op de Westersingel en over de Kruiskade met een draak en leeuwen, waarbij vuurwerk afgestoken wordt. De winkeliers/restaurateurs hangen kroppen sla boven de deur, voor de hongerige dieren. Maar de leeuwen dansen ook weer op Katendrecht, waar ze veel Rotterdammers een groot plezier mee doen!

Cny rotterdam 01
Cny rotterdam 02

Vanaf maandag 27 januari t/m zaterdag 1 februari wordt door heel Rotterdam Chinees Nieuwjaar gevierd. Er is de traditionele optocht (Foto's Evert Buitendijk) en overal in de stad zijn straatprogramma's georganiseerd met leeuwendansen en shows die je gratis kan bijwonen. Meer info >> rcny.nl/

Cny rotterdam 04
Cny rotterdam 02
Cny rotterdam 03

Vanaf maandag 27 januari is een vlaggenparade te bezichtigen aan de Boompjes.

Op woensdag 29 januari kunnen er workshops en lezingen gevolgd worden op de Erasmus Universiteit, tijdens China in Focus van de Chinese Student Association.

Cny rotterdam 04
Cny rotterdam 07

Op donderdag 30, vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari rijdt de rijdt de Peking Express door de stad Rotterdam. Deze culinaire tram serveert dan een authentiek Chinees achtgangendiner. De tour is geïnspireerd op de expositie in Verhalenhuis Belvédère, over drie generaties Chinees-Rotterdamse horecahelden. Hun gerechten proef je tijdens de rit. Meer info: Peking Express  Reserveren >> RotterTram

Ter ere van Rotterdam Chinese New Year 2020, het jaar van de Rat/Muis, duikt de Muis op verschillende locaties in Rotterdam op. De gigantische muizen zijn onder andere te zien in de Koopgoot, de Markthal, op de West-Kruiskade, bij MSC Nederland en bij Holland Casino Rotterdam.

Cny rotterdam 05
Cny rotterdam 10
Cny rotterdam 11

Op zaterdag 1 februari van 10.30 tot 20.00 uur wordt in Wijkpark Oude Westen Chinees Nieuwjaar gevierd. Er is een Chinese mini-markt, spelletjes voor de kinderen, shows en demonstraties en een food court, dus kom kijken en proeven. Het feest sluit om 20.00 uur af met vuurwerk.

We hopen je daar te zien, op 1 februari!