Deeg
200 gram bloem
25 gram zelfrijzend bakmeel
130 gram zachte boter
60 gram poedersuiker
1 vrije uitloop ei
½ theelepel vanille extract
Vulling
150 ml kokendheet water
75 gram fijne suiker
2 vrije uitloop eieren
85 ml kookroom
½ theelepel vanille extract
We bakken traditionele eiertaartjes uit Hongkong voor Chinees Nieuwjaar, 40 mini zonnetjes om precies te zijn. We hebben ook nog een goede baktip! Banketbakkers in Hongkong keren hun bakvormjes om op een witte boterham ipv op een bord (zoals wij doen), dan komen je taartjes er altijd keurig uit. Wij gelijk proberen natuurlijk en het werkt super, we kunnen het van harte het aanbevelen! Als je een een siliconenvorm gebruikt is dit niet nodig, dan wip je de taartjes er zo uit.
Zo maak je de Chinees Nieuwjaar eiertaartjes
Doe boter en suiker in een mixerkom.
Mix het samen tot het licht en luchtig is.
Mix het ei en de vanille door het mengsel.
Zeef beide soorten meel en roer ze samen.
Mix het meel door in 3 delen tot alles gecombineerd is.
Strooi meel op de bakmat en kneed het deeg snel door.
Rol het deeg dun uit onder vershoudfolie.
Steek cirkels uit het deeg.
Leg de rondjes op de vorm.
Druk de cirkels aan in de vorm.
Maak nu de vulling en verwarm de oven voor op 200°C
Los de suiker helemaal op in het kokendhete water.
Klop de eieren door de kookroom (of koffiemelk).
Roer de eiermix en de vanille door de opgeloste suiker toe.
Laat de custard iets indikken en giet het over in een kan.
Schenk de custard netjes in de deegbakjes.
Bak de taartjes 10 minuten op 200°C.
Draai de temperatuur naar 180°C, bak ze 12-15 minuten.
Als na 10 minuten bakken de vulling in de taartjes gaat opbollen zet dan de ovendeur op een kier, tijdens de tweede bakfase.
Laat de eiertaartjes helemaal afkoelen in de vorm, op een rooster.
Neem de eiertaartjes uit de vorm als ze helemaal afgekoeld zijn.
Kung Hei Fat Choy!