Boodschappenlijstje
een bouillonblokje, kippen- of groentensoep
100 gram kipfilet
1 teentje knoflook
klein stukje gember
50 gram shiitake of kastanje paddenstoelen
2 vrije uitloop bio-eieren
100 gram mie-nestjes (of rijst)
een baby paksoi
2 -3 lente-uitjes
50 gram taugé
scheutje soyasaus
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Een heerlijke Chinese maaltijdsoep voor het weekend, met of zonder kip, met mie of rijst en lekker verse groenten is zo gemaakt. De vegetarische versie spreekt voor zich, je neemt een groentenblokje en laat de kip weg. De kleine paksoi komt van Janneke en Kees Klootwijk uit Raamsdonk, die is precies op maat voor ons ;) Ook fijn, we kopen het gewoon bij Rechtstreex. De soep is ook lekker voor de lunch, hartig en vers.
Zo maak je Chinese kippen- of groentesoep voor 2
Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water, breng de bouillon op smaak met peper en sojasaus
Snij de kip in reepjes en kook het in 30 minuten gaar in de bouillon.
Rasp de knoflook en de gember.
Voeg het aan de soep toe.
Snij de champignons, doe ze de laatste 10 minuten bij de soep.
Kook de mie zoals aangegeven op het pak.
Kook de eieren 7 minuten.
Snij en was de paksoi, uitjes en taugé.
Schep de groenten door de soep en laat ze 5 minuten meekoken, de groenten moeten nog knapperig zijn
Snij de eieren doormidden.
Laat de mie uitlekken.
Doe de mie in een kom.
Schep de soep over de mie.
Leg 2 halve eieren bovenop de soep en enjoy!