Boodschappenlijst voor 12 personen
30 ml Xiaoxing rijstwijn (2 eetlepels)
4 steranijs
4 laurierblaadjes
2 sjalotjes
stukje verse gember
1 eetlepel Szechuan peperkorrels
1 theelepel hele zwarte peperkorrels
1 eetlepel zout + een snufje
80 ml donkere soya saus
40 ml l soyasaus light
35 gram kandijsuiker
1 eetlepel theeblaadjes + 12 eieren
In China zijn de traditionele thee-eieren een geliefd bijgerecht tijdens de Nieuwjaarsviering, ze worden als delicatesse beschouwd. Met dit recept van Chinese Supermarkt Amazing Oriëntal (door heel Nederland te vinden) gaan we aan de slag om deze eieren - die er schitterend uitzien - te proeven ;) Let op, dit recept vraagt 2 dagen.
Zo maak je Chinese thee-eireren
Kook de eieren 8 minuten in koud water met een snufje zout.
Giet het water af en laat de eieren afkoelen in ijswater.
Tik met de bolle kant van een lepel voorzichtig barstjes in de eieren.
Zet de eieren opzij
Snij de sjalotten grof en snij de gember in dunne plakjes.
Doe het water in een pan met de rijstwijn, sjalotjes, gember en zout.
Voeg peperkorrels, ster-anijs en laurier toe, laat 30 minuten koken.
Voeg de theeblaadjes toe en laat het weer 30 minuten koken.
Verwijder de theeblaadjes uit het mengsel
Voeg soya's en kandijsuiker toe, roer tot de suiker opgelost is.
Doe de eieren terug in de pan en kook ze 10 minuten mee.
Neem de pan van het vuur en laat de eieren een nacht zo staan.
Dag 2
Pel de eieren vlak voor ze gegeten worden.
De eieren zien er prachtig uit en ze smaken heel apart!