SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Chinese thee-eieren

een delicatesse
Met ei, Bijgerecht, Chinees Nieuwjaar en Aziatisch
Chinese tea eggs sidepic

Boodschappenlijst voor 12 personen
30 ml Xiaoxing rijstwijn (2 eetlepels)            
4 steranijs                            
4 laurierblaadjes                        
2 sjalotjes
stukje verse gember
1 eetlepel Szechuan peperkorrels
1 theelepel hele zwarte peperkorrels
1 eetlepel zout + een snufje
80 ml donkere soya saus
40 ml l soyasaus light
35 gram kandijsuiker
1 eetlepel theeblaadjes + 12 eieren

Chinese tea eggs home

In China zijn de traditionele thee-eieren een geliefd bijgerecht tijdens de Nieuwjaarsviering, ze worden als delicatesse beschouwd. Met dit recept van Chinese Supermarkt Amazing Oriëntal (door heel Nederland te vinden) gaan we  aan de slag om deze eieren - die er schitterend uitzien - te proeven ;) Let op, dit recept vraagt 2 dagen.

Zo maak je Chinese thee-eireren

Chinese tea eggs 01
Chinese tea eggs 02
Chinese tea eggs 03

Kook de eieren 8 minuten in koud water met een snufje zout.

Giet het water af en laat de eieren afkoelen in ijswater.

Tik met de bolle kant van een lepel voorzichtig barstjes in de eieren.

Zet de eieren opzij

Chinese tea eggs 04
Chinese tea eggs 05
Chinese tea eggs 06
Chinese tea eggs 07

Snij de sjalotten grof en snij de gember in dunne plakjes.

Doe het water in een pan met de rijstwijn, sjalotjes, gember en zout.

Voeg peperkorrels, ster-anijs en laurier toe, laat 30 minuten koken.

Voeg de theeblaadjes toe en laat het weer 30 minuten koken.

Verwijder de theeblaadjes uit het mengsel

Chinese tea eggs 08
Chinese tea eggs 09
Chinese tea eggs 10

Voeg soya's en kandijsuiker toe, roer tot de suiker opgelost is.

Doe de eieren terug in de pan en kook ze 10 minuten mee.

Neem de pan van het vuur en laat de eieren een nacht zo staan.

Dag 2

Chinese tea eggs 11
Chinese tea eggs sidepic

Pel de eieren vlak voor ze gegeten worden.

De eieren zien er prachtig uit en ze smaken heel apart!