Icon en

Chocolade met sinaasappel-sorbet

met crumble en frambozen
Met chocolade, Dessert, IJs & milkshakes en Met vers fruit
Chocolade sinaasappel sorbet sidepic

Chocolade cirkels
100 gram pure chocola
180 ml slagroom
Sinaasappel-sorbet
1200 ml water
400 gram suiker
280 ml sinaasappelsap
Crumble/decoratie
100 gram bloem
100 gram suiker
100 gram zachte boter
60 gram amandelmeel
wat frambozen, bevroren & verkruimeld

Chocolade sinaasappel sorbet sidepic

Dit dessert van de Great British Chefs staat ook prima op de paastafel, de klassieke combinatie chocolade/sinaasappel in een modern jasje. De chef voegt 30ml campari aan de sorbet toe, maar met de kids aan tafel is dat voor ons geen optie.

Dit recept is in drie stappen makkelijk te maken. maar begin 1 dag van en zet de container van de ijsmachine 24 uur in de vriezer!

Zo maak je het chocolade-sinaasappel dessert
Maak de sinaasappelsorbet

Chocolade sinaasappel sorbet 01
Chocolade sinaasappel sorbet 02
Chocolade sinaasappel sorbet 03
Chocolade sinaasappel sorbet 04
Doe suiker en water in een pan en los de suiker op.
Pers sinaasappels tot je 180 ml sap hebt.
Zet het suikerwater en het sap in de ijskast.
Neem de bevroren ijscontainer uit de vriezer.
Chocolade sinaasappel sorbet 05
Chocolade sinaasappel sorbet 06
Chocolade sinaasappel sorbet 07
Doe suikerwater en sap in de container.
Draai het sorbet ijs 30 minuten.
Schep het ijs in een diepvriesbak.

Maak de chocolade cirkels

Chocolade sinaasappel sorbet 08
Chocolade sinaasappel sorbet 09
Chocolade sinaasappel sorbet 10
Chocolade sinaasappel sorbet 11
Smelt de chocolade au bain marie.
Maak een foliebodem in de ringen.
Roer de room er van het vuur door.
Giet de chocoladeroom in de ringen.
Chocolade sinaasappel sorbet 12
Chocolade sinaasappel sorbet 13
Laat de chocola aan beide kanten hard worden.
Zet de cirkels in de ijskast.

Maak de crumble
Kneed het meel met de boter en suiker door elkaar, kneed het amandelmeel erdoor en leg het deeg in de vriezer.

Verwarm de oven voor tot 180°C

Chocolade sinaasappel sorbet 14
Chocolade sinaasappel sorbet 15
Chocolade sinaasappel sorbet 16
Hak het bevroren deeg in kleine stukjes.
Spreid de stukjes op de bakplaat uit.
Bak de crumble in 7 minuten goudbruin.

Zo serveer je de chocolade-sinaasappelsorbet

Chocolade sinaasappel sorbet 17
Chocolade sinaasappel sorbet home

Schep grote bollen sobet-ijs, leg ze op de chocolade.

Strooi er crumble en framboos over.

De combinatie van zachte, donkere chocolade met de subtiele smaak van frisse sinaasappelsorbet, knapperige crumble en zurige frambozenbolletjes is erg lekker. Leuk, een toprecept van de Great British Chefs dat ook voor amateurkoks en kids (zonder veel moeite) te maken is.

Wij wensen jullie heerlijke paasdagen!