Chocolade cirkels
100 gram pure chocola
180 ml slagroom
Sinaasappel-sorbet
1200 ml water
400 gram suiker
280 ml sinaasappelsap
Crumble/decoratie
100 gram bloem
100 gram suiker
100 gram zachte boter
60 gram amandelmeel
wat frambozen, bevroren & verkruimeld
Dit dessert van de Great British Chefs staat ook prima op de paastafel, de klassieke combinatie chocolade/sinaasappel in een modern jasje. De chef voegt 30ml campari aan de sorbet toe, maar met de kids aan tafel is dat voor ons geen optie.
Dit recept is in drie stappen makkelijk te maken. maar begin 1 dag van en zet de container van de ijsmachine 24 uur in de vriezer!
Zo maak je het chocolade-sinaasappel dessert
Maak de sinaasappelsorbet
Maak de chocolade cirkels
Maak de crumble
Kneed het meel met de boter en suiker door elkaar, kneed het amandelmeel erdoor en leg het deeg in de vriezer.
Verwarm de oven voor tot 180°C
Zo serveer je de chocolade-sinaasappelsorbet
Schep grote bollen sobet-ijs, leg ze op de chocolade.
De combinatie van zachte, donkere chocolade met de subtiele smaak van frisse sinaasappelsorbet, knapperige crumble en zurige frambozenbolletjes is erg lekker. Leuk, een toprecept van de Great British Chefs dat ook voor amateurkoks en kids (zonder veel moeite) te maken is.
Wij wensen jullie heerlijke paasdagen!