Boodschappenlijstje
225 gram boter, kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
55 gram chocolade, naar smaak
75 gram cacaopoeder
wat melk, kamertemperatuur.
Vandaag laten wij je zien hoe je deze simpele (Amerikaanse) chocolade botercrème maakt. De crème op zich is snel klaar, maar dan moet het (minimaal 1x) een half uur opstijven. Dan kun je daar rekening mee houden. Netjes opspuiten is een kwestie van oefenen maar bij dit taartje is het niet zo belangrijk, als het maar lekker veel chocolade-crème is ;))
Zo maak je chocolade botercrème
Hak de chocolade fijn.
Smelt het au bain marie.
Roer als het begint te smelten.
Laat de chocolade afkoelen.
Klop intussen met de mixer de poedersuiker en boter in 5 - 10 minuten bleek en romig
Voeg de cacao geleidelijk (niet zoals hier!) :))) toe en klop het door.
Klop dan de gesmolten chocolade door het botermengsel.
Klop even goed door tot je een mooi gladde, zachte botercrème hebt.
Geef de botercreme een half uurtje om op te stijven op kamertemperatuur...
...doe nu je best op het spuiten van de mooiste rozetten, op je taartje van gisteren bijvoorbeeld!
We wensen alle mama's en hun kinderen een heerlijke moederdag vandaag!